Πλήρης οδηγός των Ολυμπιακών Αγώνων (12η μέρα)

Προς το τέλος τους οδεύουν οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες οι οποίοι ολοκληρώνονται την Κυριακή (22/8). Βρείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα, ανά ημέρα, οι κυπριακές συμμετοχές και το ελληνικό ενδιαφέρον.

* Όλες οι ώρες είναι σε Ώρα Κύπρου

17/8/2016 (12η ημέρα)
Χρυσά Μετάλλια - 16
Στίβος (άνδρες: 3000μ στιπλ / γυναίκες: 200μ, 100μ με εμπόδια & Μήκος), Μπάντμιντον (Μικτό), Μπιτς Βόλεϊ (γυναίκες), Πυγμαχία, Ιππασία (υπερπήδηση εμποδίων - ομαδικό), Ιστιοπλοϊα (σκάφη 470 σε άνδρες & γυναίκες), Πινγκ Πονγκ (ομαδικό ανδρών), Τάεκβοντο (άνδρες -58kg / γυναίκες-49kg), Ελευθέρα Πάλη (γυναίκες -48kg, -58kg, -69kg).

Η Κύπρος
Δεν υπάρχει κάποια κυπριακή συμμετοχή. Η μοναδική συμμετοχή έως το τέλος των Αγώνων είναι αυτή της Λεοντίας Καλλένου στο Ύψος, την Πέμπτη (18/8).

H Eλλάδα
Η συμμετοχή των Καγιαλή/ Μάντη στη medal race των σκαφών 470 ξεχωρίζει. Το ελληνικό πλήρωμα έχει εξασφαλισμένο το μετάλλιο και μπαίνει στην τελευταία κούρσα από τη δεύτερη θέση. Ελπίζει για το Χρυσό, θα προσπαθήσει να διασφαλίσει το αργυρό.

Τα ξημερώματα, στα ημιτελικά των 200μ θα αγωνιστεί ο Λυκούργος Τσάκωνας. 

Στις 17:05 ο Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίζεται στον προκριματικό της Σφύρας.

Ηighlights
- Μετά το Χρυσό στα 10.000μ ο Mo Farah ρίχνεται στη μάχη των 5.000μ. Στο Λονδίνο κέρδισε τόσο τα 10χλμ όσο και τα 5χλμ.

- Η Νοτιοαφρικανή Caster Semenya ξεκινάει την προσπάθεια της στα 800μ των γυναικών. Η Semenya ήταν Αργυρή στο Λονδίνο.

- Η Βραζιλία παίζει στα ημιτελικά του ποδοσφαιρικού τουρνουά ανδρών, με αντίπαλο την Ονδούρα.

- Στον τελικό του μήκους θα αγωνιστεί τα ξημερώματα η Darya Klishina, η μοναδική Ρωσίδα αθλήτρια Στίβου στο Ρίο (της επιτράπηκε η συμμετοχή με το σκεπτικό πως ζει μόνιμα στις ΗΠΑ).

- Στα ημιτελικά των 200μ ανδρών θα αγωνιστούν οι Usain Bolt, Justin Gatlin και Andre De Grasse.

- Στον τελικό των 200μ γυναικών αναμένεται μεγάλη μάχη μεταξύ της νικήτριας των 100μ Dina Asher-Smith και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Dafne Schippers.

- Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο τελικός στο Μπιτς Βόλεϊ των γυναικών στις 4:00 τα ξημερώματα, μεταξύ Βραζιλίας και Γερμανάις.

- Το Χρυσό που κέρδισε στο Λονδίνο θέλει να υπερασπιστεί στο Μήκος η Αμερικανίδα Brittney Reese. 

πηγές: ΒΒC, Ηρόδοτος Μιλτιάδους / Απεσταλμένος ΕΑΚ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sport24.gr