Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου–Ελλάδας την Πέμπτη

Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης θα πραγματοποιήσουν Κύπρος και Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η άσκηση, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ 01/16», «θα πραγματοποιηθεί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδος».

«Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που θα λάβουν μέρος στην άσκηση θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «η εν λόγω άσκηση αποτελεί τη δεύτερη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2016, σε θέματα έρευνας και διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδος».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»