Σκληρή «αντεπίθεση» Τουρκίας κατά Γερμανίας

To τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στο χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως "πλατφόρμας δράσης" ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων της Μέσης Ανατολής σε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο αποκάλυψε χθες το πρώτο δημόσιο γερμανικό κανάλι ARD, κάνοντας λόγο για προσπάθειες "να φθαρεί η χώρα μας", γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Η Τουρκία απέκρουσε τις κατηγορίες της γερμανικής κυβέρνησης οι οποίες περιέχονται στην απάντηση που δόθηκε στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) μετά από σχετικό ερώτημά του στη γερμανική Βουλή. Το έγγραφο του οποίου οι ισχυρισμοί βασίζονται σε έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΒΝD) είναι "μια νέα απόδειξη για την περίεργη στάση (της Γερμανίας) με την οποία εδώ και ορισμένο καιρό γίνεται προσπάθεια να φθαρεί η χώρα μας, με το να στοχοποιούνται ο πρόεδρος και η κυβέρνησή μας ", ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα στην Άγκυρα.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για την πρόθεση της Τουρκίας το θέμα "να διαλευκανθεί ενώπιον των γερμανικών δικαστηρίων". Προφανώς αναφερόμενο στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μιλά για "ορισμένους πολιτικούς κύκλους " στη Γερμανία οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τους ισχυρισμούς της αποκαλυφθείσας έκθεσης της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτοί οι κύκλοι είναι γνωστοί ότι κρίνουν με "δύο μέτρα και δύο σταθμά" το θέμα της τρομοκρατίας, ιδίως σε ό,τι αφορά στις "αιματηρές επιθέσεις που στρέφονται κατά της Τουρκίας" του απαγορευμένου κουρδικού κόμματος εργασίας PKK, σημειώνει η FAZ .
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα