Oι επιδόσεις του ΑΠΟΕΛ όταν κουνάει σεντόνι μακριά από το ΓΣΠ

Το σεντόνι με τ’ αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ θα τεντώσει στο "Τέλια-Πάρκεν" και ο ύμνος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θ’ ακουστεί για χάρη του ΑΠΟΕΛ για 31η φορά στον αγώνα με την Κοπεγχάγη, με τους πρωταθλητές Κύπρου να στοχεύουν σε θετικό αποτέλεσμα, ώστε να θέσουν βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» που συμμετείχαν τρεις φορές στους χρυσοφόρους ομίλους και αποκλείστηκαν στη φάση των play off το περασμένο καλοκαίρι από την Αστάνα, αγωνίστηκαν μακριά από το ΓΣΠ 15 φορές σε παιχνίδια των play off , της φάσης των ομίλων και νοκ-άου αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο ΑΠΟΕΛ πήρε σπουδαία αποτελέσματα μακριά από την έδρα του, όπως οι τρεις ισοπαλίες κόντρα σε Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ την περίοδο 2011-12, οπόταν έκαναν την επική πορεία μέχρι τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δεν κατάφεραν ποτέ να γευτούν τη χαρά της νίκης.
Ο μόνιμος πρωταθλητής Κύπρου τα τελευταία χρόνια μετρά έξι ισοπαλίες και εννέα ήττες. Στις τέσσερις προηγούμενες φορές που συμμετείχε στα play off της διοργάνωσης μέτρησε τρεις ήττες εκτός έδρας, με το ίδιο σκορ (1-0), από Κοπεγχάγη το 2009, Βίσλα το 2011 και Αστάνα το 2015, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Άαλμποργκ το καλοκαίρι του 2014.
Στις εννέα αναμετρήσεις στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009 ο ΑΠΟΕΛ πήρε εκτός έδρας βαθμό πέντε φορές. Στην πρώτη παρουσίας τους το 2009 οι «γαλαζοκίτρινοι» απέσπασαν ισοπαλία απέναντι στις Ατλέτικο Μαδρίτης (0-0) και Τσέλσι (2-2).
Δύο χρόνια αργότερα έγραψαν ιστορία, καθώς τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους 16 του θεσμού, έχοντας τρεις εκτός έδρας ισοπαλίες. 1-1 με την Σαχτάρ, 1-1 με την Πόρτο και 0-0 στην «παγωμένη» Αγία Πετρούπολη απέναντι στην Ζενίτ.
 
Ακολούθησαν δύο ήττες στα παιχνίδια νοκ-άουτ, από Λιόν (1-0) και Ρεάλ Μαδρίτης (5-2).
Την περίοδο 2014-15 ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στα μεγαθήρια (Μπαρσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άγιαξ) δεν κατάφερε να αποκομίσει βαθμολογικό κέρδος μακριά από τη Λευκωσία Ηττήθηκε 1-0 από την Μπαρσελόνα, 1-0 από την Παρί και 4-0 από τον Άγιαξ.