Πλήρης οδηγός των Ολυμπιακών Αγώνων (11η μέρα)

 Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα, ανά ημέρα, οι κυπριακές συμμετοχές και το ελληνικό ενδιαφέρον.

* Όλες οι ώρες είναι σε Ώρα Κύπρου

11η ημέρα (16/8/2016)
Xρυσά Μετάλλια - 27
Στίβος (άνδρες: Τριπλούν, Ύψος, 110μ εμπόδια / γυναίκες: Δισκοβολία, 1500μ), Πυγμαχία (άνδρες ελαφρών βαρών), Κανόε Σπριντ (άνδρες: C1 1000μ & Κ1 1000μ/ γυναίκες: Κ1 200μ & Κ2 500μ), Ποδηλασία (άνδρες: Keirin / γυναίκες: omnium & σπριντ), Καταδύσεις (ανδρών από βατήρα 3μ), Ενόργανη Γυμναστική (άνδρες: δίζυγο, μονόζυγο / γυναίκες: έδαφος), Ιστιοπλοϊα (Νacra 17, άνδρες: Finn & Laser / γυναίκες: Laser), Kολύμβηση (10χλμ ανοικτής θαλάσσης ανδρών), Συγχρονισμένη Κολύμβηση (Ντουέτα), Πινγκ Πονγκ (ομαδικό γυναικών), Άρση Βαρών (άνδρες: +105kg), Πάλη (Ελληνορωμαϊκή ανδρών 66kg & 98kg)


H Kύπρος
Αναμένεται να διεξαχθεί η medal race του Παύλου Κοντίδη στα Laser, που αναβλήθηκε τη Δευτέρα (15/8) λόγω άπνοιας. Ο Κύπριος αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου είναι 7ος και ψάχνει συνδυασμό αποτελεσμάτων ώστε να φτάσει στο χάλκινο, για το οποίο έχει αμυδρές ελπίδες.

Στις 2:30 τα ξημερώματα, στον τελικό του Ύψους θα λάβουν μέρος οι Κυριάκος Ιωάννου και Δημήτρης Χονδροκούκης, που πέρασαν οριακά με 2.26μ. Στις 2:40 ο Μίλαν Τραϊκοβιτς θα τρέξει στον ημιτελικό στα 110μ με εμπόδια έχοντας ως στόχο τον τελικό, που θα γίνει στις 4:45.

Η Ελλάδα
Ξεχωρίζουν η συμμετοχή του Γιαννιώτη στη Μαραθώνια κολύμβηση, ο προκριματικός του Επί Κοντώ με την Στεφανίδη, ο προημιτελικός με την Ιταλία στο πόλο αλλά και τη μάχη του Βολικάκη στο keirin.

Στα ημιτελικά των 110 μέτρων με εμπόδια θα αγωνιστεί ο Κώστας Δουβαλίδης.

Μεγάλη είναι και η μάχη που δίνει το δίδυμο των Μάντη και Καγιαλή για ένα μετάλλιο. Τρεις ιστιοδρομίες πριν το τέλος έχουν εξασφαλίσει την είσοδο στον αγώνα των μεταλλίων και θέλουν να αποσπαστούν από τους διώκτες τους για το χάλκινο μετάλλιο και γιατί όχι να κυνηγήσουν και το ασημένιο.

Ηighlights
- To έκτο του Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο αναζητεί ο Bρετανός Jason Kenny στο Keirin της ποδηλασίας - έχει και ένα αργυρό.

- Στο Omnium των γυναικών η Βρετανίδα Laura Trott θέλει το τέταρτό της Χρυσό και δεύτερό της στη διοργάνωση. Αναμένεται μεγάλη μάχη με την Αμερικανίδα Sarah Hammer και την Annette Edmondson από την Αυστραλία.

- Ημιτελικά στο ποδόσφαιρο γυναικών με Βραζιλία - Σουηδία και Γερμανία - Καναδά. Έκτος έμειναν οι ΗΠΑ που είχαν πάρει το Χρυσό στο Λονδίνο.

- Εξασφαλισμένο το Χρυσό πριν τη medal race των Finn έχει ο Βρετανός Giles Scott.

- Στις ασκήσεις εδάφους η Αμερικανίδα Simone Biles θέλει το τέταρτό της Χρυσό στους Αγώνες του Ρίο. Έως τώρα κέρδισε το σύνθετο ατομικό και το σύνθετο ομαδικό καθώς και το άλμα ενώ ήταν τρίτη στη δωκό.

- Στο Τριπλούν ο Αμερικανός Christian Taylor ψάχνει το δεύτερο του Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, μετά τη νίκη στο Λονδίνο. Αναδείχθηκε επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής το 2011 και το 2015.

πηγές: ΒΒC, Ηρόδοτος Μιλτιάδους / Απεσταλμένος ΕΑΚ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sport24.gr