Επικίνδυνα προϊόντα στην κοινοτική αγορά

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:

1.            Διακοσμητικά για παιδικά βραχιόλια ονομασίας «Kit de crιation de bracelets de luxe - Holiday Fun Box», με κωδικό 5300. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Νορβηγίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

2.            Αιθανόλη επωνυμίας «DOMESTIX», με διάφορους κωδικούς. Το προϊόν είναι βελγικής κατασκευής εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και είναι επικίνδυνο καθώς το πώμα ασφαλείας του είναι ακατάλληλο.

3.            Παιδική κούκλα (πόνυ) επωνυμίας «Ameiya / Hammy Toys», με κωδικό 333C. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

4.            Παιδική κούκλα (πόνυ) επωνυμίας «AMY», με κωδικό No: JR 1408208. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Τσεχίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

5.            Παιδικό σετ παιχνιδιού (Basketball) επωνυμίας «Kings Sport» και με κωδικό No: 8881B. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Εσθονίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

6.            Νεροπίστολο με την ονομασία «Zline Supershooter» και με κωδικό 16744-30936. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Σουηδίας και στην πλαστική συσκευασία του προϊόντος περιέχεται κάδμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.

7.            Αυτοκινητάκι επωνυμίας «Kids Fun», με κωδικό 8372. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο στο Χονγκ Κονγκ, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.
  

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση