Τέσσερις επικίνδυνες τροφές για τροφική δηλητηρίαση
19:46 - 15 Αυγούστου 2016
Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε μερικές από τις τροφές που συνδέονται συχνότερα με περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης.
Το μαρούλι, το σπανάκι και άλλα φυλλώδη λαχανικά ενδέχεται να κουβαλούν βακτήρια από το έδαφος στο οποίο καλλιεργούνται. Πρέπει λοιπόν να πλένονται καλά με άφθονο νερό πριν καταναλωθούν.
Τα αυγά είναι ένα από τα τρόφιμα που μολύνονται συχνότερα με σαλμονέλα. Να αποφεύγετε τα μελάτα αυγά, καθώς το ανεπαρκές μαγείρεμα βοηθά το βακτήριο να επιβιώσει.
Τόνος: Στο συγκεκριμένο ψάρι αναπτύσσεται μερικές φορές μια τοξίνη (σκομβοτοξίνη) όταν αρχίζει να χαλάει. Η συγκεκριμένη τοξίνη δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα και ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσετε επαρκή προστασία είναι η καλή συντήρηση του ψαριού μέχρι την κατανάλωση.
Η τομάτα μπορεί να μολυνθεί με σαλμονέλα μέσω της ρίζας του φυτού. Πρέπει να πλένετε καλά τις τομάτες για περίπου 20 δευτερόλεπτα πριν τις καταναλώσετε ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο λοίμωξης.