Στόχος αεροπορικών επιδρομών νοσοκομείο στην Υεμένη

Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 19 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε τη Δευτέρα (χθες) ένα νοσοκομείο της πόλης Αμπς, στην Υεμένη, ανακοίνωσε η ΜΚΟ.
 
"Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επί τόπου εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του προσωπικού των MSF, και άλλοι δύο ασθενείς πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε άλλο νοσοκομείο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.
 
Υεμενίτες αντάρτες είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για έναν απολογισμό έξι νεκρών και 20 τραυματιών από αεροπορικές επιδρομές του αραβικού συνασπισμού που στηρίζει την κυβέρνηση στην περιοχή αυτή, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
 
Τις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν το νοσοκομείο καταδίκασαν χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς όμως να αναφέρονται ρητά στον αραβικό συνασπισμό του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και τον οποίο υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.
 
"Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις πληροφορίες σχετικά με ένα πλήγμα σε ένα νοσοκομείο στη βόρεια Υεμένη (...). Τα πλήγματα σε ανθρωπιστικές υποδομές, ιδίως σε νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά", δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ελίζαμπεθ Τριντό.
 
Χωρίς να αναφερθεί ρητά στον αραβικό συνασπισμό του οποίου ηγείται το Ριάντ στην Υεμένη, κάλεσε "όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες" στη σύγκρουση αυτή.
 
Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη ευθύνη του συνασπισμού, η αμερικανίδα διπλωμάτης είπε μόνο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν "σε στενή επαφή με τους Σαουδάραβες" για το θέμα αυτό.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών