Τρεις νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν νότιες πολιτείες ΗΠΑ

Ισχυρές και «χωρίς προηγούμενο» πλημμύρες πλήττουν τη Λουϊζιάνα και το Μισισίπι, στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι διασώστες είναι επί ποδός, ανακοίνωσαν οι Αρχές, με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τρεις θανάτους.

Ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Λουϊζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς, χαρακτήρισε «χωρίς προηγούμενο» τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται στο νότιο τμήμα της πολιτείας. Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Παρασκευή λόγω των ισχυρών βροχών που αναμένεται να διαρκέσουν ακόμη πολλές ημέρες.

«Έχουμε επίπεδα ρεκόρ πλημμυρών κατά μήκος ποταμιών και ρυακιών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ζητώντας από τους κατοίκους στους οποίους δόθηκαν συστάσεις να εγκαταλείψουν την περιοχή, να φύγουν από τα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι των παραποτάμιων αυτών περιοχών απομακρύνονται με ειδικά οχήματα, με πλοία ή με αεροπορικά μέσα, είπε ο κυβερνήτης.

Συνολικά, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν εκτοπιστεί.

Ένας άνδρας 68 ετών πνίγηκε σχεδόν 25 χλμ. από το Μπατόν Ρουζ στη Λουϊζιάνα και ένας άλλος σκοτώθηκε πέφτοντας σε ένα χαντάκι, αφού παρασύρθηκε από το νερό, σύμφωνα με το CNN που επικαλείται τη διευθύντρια των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Τζο Αν Μορό.

Τρίτος άνδρας πέθανε την Παρασκευή, επίσης στη Λουιζιάνα, επιβεβαίωσε μιλώντας στο CNN αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πολιτείας.

Οι κύριες οδικές αρτηρίες γύρω από το Μπατόν Ρουζ βρίσκονται κάτω από το νερό και κάτοικοι που κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω σε δέντρα ή ακόμη και μέσα στα αυτοκίνητά τους που κόλλησαν στη λάσπη, διασώθηκαν.

«Είναι μία από τις χειρότερες καταιγίδες που είχαμε ποτέ, με ξαφνικές πλημμύρες», λέει ο Λάιτον Ρικς, πρόεδρος της ενορίας Λίβινγκστον στα περίχωρα του Μπατόν Ρουζ, στο πλάι του κυβερνήτη στη συνέντευξη Τύπου.

Περίπου 7.500 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Οι πλημμύρες αυτές σημειώνονται την ώρα που ένα κύμα καύσωνα που συνοδεύεται από πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας πλήττει ένα τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίως τη βορειοανατολική ακτή τους, όλο το Σαββατοκύριακο.

Στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια, όπου ζουν περίπου δέκα εκατομμύρια κάτοικοι, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να έχει αποτέλεσμα η θερμοκρασία να φθάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.

Το κύμα καύσωνα επεκτείνεται από νοτιοδυτικά του Οχάιο στη δυτική Βιρτζίνια και πλήττει επίσης την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, την Ουάσινγκτον, και τη Βοστόνη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντέιβιντ Ροθ, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στο Ντάλας, στο Τέξας, στην Ουάσινγκτον, σε ένα τμήμα του Νιου Τζέρσεϊ και στο Λονγκ Άιλαντ μπορεί να σημειωθούν ρεκόρ ζέστης πρόσθεσε.

Ορισμένες πόλεις του Μέριλαντ και του Κονέκτικατ μπορεί να καταγράψουν επίσης ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών προτού η ζέστη αρχίσει να υποχωρεί την Κυριακή και τη Δευτέρα, είπε ακόμη ο Ροθ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί στη Γαλλία σκίζουν με μαχαίρια φουσκωτή βάρκα με μετανάστες
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Προκαλεί ξανά ο Καπηλιώτης για Βαρωσιώτου-«Καλά της είπε και αν της είπε να ακυρώσει το πόρισμα»
Τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης κάλεσε η πλευρά Συλλούρη-Τζιοβάνη στη δίκη Al Jazeera
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Επανέλαβε την απόφαση αλλά δεν τοποθετείται η Εισαγγελία για το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Θα μελετηθεί»