Φραπέ και στομάχι: Η κατάρρευση ενός μύθου

Μία πρόσφατη έρευνα, και μάλιστα στον ελληνικό πληθυσμό, κατέρριψε ολοκληρωτικά το μύθο ότι ο φραπέ είναι «βαρύς» καφές για το στομάχι.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έδειξε ότι η κατανάλωση φραπέ δεν συνδέεται με κανένα δυσάρεστο συναίσθημα για το στομάχι ή άλλες ψυχολογικές παραμέτρους. Έτσι, φαίνεται ότι σε υγιή άτομα ο φραπέ δεν προκαλεί δυσάρεστα γαστρεντερικά συμπτώματα.*

Ο φραπέ είναι το ιδανικό τονωτικό. Περιέχει μέτρια δόση καφεΐνης, απαραίτητη για την πνευματική τόνωση που αποζητάμε. Ένα ποτήρι φραπέ περιέχει λιγότερη καφεΐνη από έναν καφέ φίλτρου ο οποίος ίσως τελικά να μην είναι τόσο ελαφρύς όσο νομίζουμε!

Η πλούσια γεύση του φραπέ συνοδεύει απολαυστικά κάθε στιγμή των Ελλήνων και εντός αλλά και εκτός σπιτιού. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που έχει κερδίσει τη δική της ξεχωριστή θέση στην καθημερινή μας ζωή.
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
Παγκόσμια πρωτιά Κύπρου στη μακροβιότητα ατόμων με θαλασσαιμία
Την κλινική σημασία της υπνηλίας σκιαγραφεί Αμερικανίδα γιατρός-Συνδέεται με αυξημένους κινδύνους για την υγεία
Ιστορική συμφωνία ΠΟΥ για προετοιμασία έναντι μελλοντικών πανδημιών
Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν νέο κορωνοϊό νυχτερίδας που θα μπορούσε να μεταδοθεί στον άνθρωπο
Έλλειψη εδώ και τρεις μήνες σε αντιψυχωσικό φάρμακο-Πέραν των 38 χιλιάδων χαπιών ζητά ο ΟΑΥ
Τι είναι η κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα που προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου στην Πάτρα
Η έξαρση των λοιμώξεων έφερε επέκταση του ωραρίου λειτουργίας στους εφημερεύοντες προσωπικούς Ιατρούς
Πρόοδος στις δοκιμές με βλαστοκύτταρα για θεραπεία ασθενειών