«Τετραμερής» για τις δημοτικές εκλογές μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Τις πρώτες μέρες μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των ηγετών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου με αντικείμενο την προοπτική συνεργασίας τους στις δημοτικές εκλογές.
Αυτό υπέδειξαν στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE καλά ενημερωμένες πηγές, κληθείσες να αναφέρουν κατά πόσο το προαναγγελθέν εγχείρημα έχει παγώσει ή κατά πόσο κάποια από τα κόμματα-συνιστώσες της όλης προσπάθειας, επιλέγουν τελικά να τραβήξουν το δρόμο τους και να κινηθούν αυτοβούλως ενόψει δημοτικών εκλογών.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το εγχείρημα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων του κεντρώου χώρου αναμένεται να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό ανάμεσα στο ΔΗΚΟ και στην ΕΔΕΚ. Τις πληροφορίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν ως πιθανό σενάριο οι συναντήσεις του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.    
Κομματικές πηγές ωστόσο, μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, ξεκαθάρισαν πως η προσπάθεια για όσο το δυνατό πιο ευρεία συνεργασία στις δημοτικές εκλογές ανάμεσα σε ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγους, σε καμία περίπτωση δεν έχει εγκαταλειφθεί.
 
Συναφώς, οι ίδιες πηγές προανήγγειλαν την πραγματοποίηση τετραμερούς συνάντησης(σ.σ. των ηγετών των τεσσάρων κομμάτων), αμέσως μετά την παρέλευση των θερινών διακοπών, η οποία και θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη της προσπάθειας τους για συνεργασία στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αναμένεται επίσης η σύσταση συντονιστικού οργάνου στο πλαίσιο της  περεταίρω εμβάθυνσης της συνεργασίας τους, το οποίο εκ των πραγμάτων θα έχει το δικό του ρόλο να διαδραματίσει και σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για τις δημοτικές εκλογές.  
 
Και στα τέσσερα κόμματα πάντως, αναγνωρίζουν πώς δεδομένων της ιδιομορφιών του τοπικού χαρακτήρα που έχουν οι δημοτικές εκλογές, είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει πλήρης συμπόρευση σε όλους του Δήμους. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθαρίζουν πως ναι μεν αποτελεί προτεραιότητα η μεταξύ τους συνεργασία, αλλά αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σε κάποιους δήμους να προκύψουν διαφορετικές επιλογές όσον αφορά τους υποψήφιους δημάρχους που το κάθε κόμμα θα επιλέξει να στηρίξει.   
 
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών