Νέα πυρά ΕΔΕΚ κατά Προεδρικού για τις διαρροές

 Νέα πυρά κατά του Προεδρικού εξαπολύει η ΕΔΕΚ γύρω από το θέμα των διαρροών εγγράφων. Η ΕΔΕΚ κάνει λόγο για ύποπτη σιωπή και επιλεκτική αντίδραση Προεδρικού σε διαρροές, υποστηρίζοντας πως αυτό που ενοχλεί τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του δεν είναι η ουσία των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά ο φόβος μήπως και ξεσκεπαστούν τα σκάνδαλα που μας ντροπιάζουν διεθνώς.
«Σε αυτή την επαναλαμβανόμενη κυβερνητική πρακτική για επιβολή της σιωπής και της συσκότισης», τονίζει η ΕΔΕΚ, «δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θα αντιτασσόμαστε χωρίς κανένα δισταγμό». 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ: «Με λύπη έχουμε διαπιστώσει μίαν ύποπτη σιωπή από την πλευρά του Προεδρικού για τις τελευταίες διαρροές που έγιναν και αφορούν έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, φιλοκυβερνητική εφημερίδα παγκύπριας κυκλοφορίας δημοσιοποίησε τις μέχρι σήμερα συγκλίσεις και αποκλίσεις που έχουν προκύψει στη διάρκεια των εντατικοποιημένων συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ακιντζί. Μετά από προσεκτική μελέτη του εν λόγω δημοσιεύματος διαπιστώσαμε ότι στηρίζεται στο γραπτό κείμενο με βάση του οποίου ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους Προέδρους ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου 2016.
Λίγες βδομάδες προηγουμένως, στις 4 Ιουλίου 2016, το Προεδρικό διέρρευσε στις κυπριακές εφημερίδες και το περιεχόμενο της εμπιστευτικής επιστολής που θα λάμβαναν οι αρχηγοί των κομμάτων για τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου προτού οι αρχηγοί παραλάβουν τη συγκεκριμένη επιστολή. Μέσα σε ένα περίπου μήνα έχουν γίνει τουλάχιστον δύο διαρροές από το Προεδρικό τις οποίες αντιμετωπίζει με ύποπτη σιωπή.
Αντίθετα, για τις διαρροές εγγράφων γύρω από τη διαφθορά στην αστυνομία και τη μετάβαση των μαθητών στην Τραπεζούντα με την Pegasus Airlines, υπήρξε έντονη αντίδραση από τους Υπουργούς της κυβέρνησης. Μέχρι και Αξιωματικός διορίστηκε για να ερευνήσει τις διαρροές υπηρεσιακών εγγράφων σε καθημερινή εφημερίδα.
Τον περασμένο Μάρτιο, το Προεδρικό αντέδρασε επίσης έντονα  για τις δήθεν διαρροές από έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου, στη βάση της ενημέρωσης της οποίας είχε στο Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, για να αποκαταστήσει τα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ομιλία του στη Βουλή είχε παραπληροφορήσει για σημαντικές πτυχές του Κυπριακού. Η επιλεκτική αντίδραση του Προεδρικού σε ‘’διαρροές’’ επιβεβαιώνει πως αυτό που ενοχλεί τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του δεν είναι η ουσία των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά ο φόβος μήπως και ξεσκεπαστούν τα σκάνδαλα που μας ντροπιάζουν διεθνώς. Σε αυτή την επαναλαμβανόμενη κυβερνητική πρακτική για επιβολή της σιωπής και της συσκότισης, δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θα αντιτασσόμαστε χωρίς κανένα δισταγμό».
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών