Λήψη μέτρων από την Αστυνομία για το τριήμερο

Τη λήψη σειράς μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών, ενόψει της περιόδου του Δεκαπενταύγουστου, όπου αναμένεται μαζική μετάβαση του κοινού σε ορεινά θέρετρα και παραλιακές περιοχές, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Αστυνομία, δίνοντας παράλληλα χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για την προστασία της περιουσίας τους κατά τις ημέρες που θα απουσιάζουν για διακοπές.
 
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, η Δύναμη έχει προγραμματίσει να λάβει μέτρα για πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων, ενώ θα διενεργεί αυξημένες περιπολίες για πρόληψη του εγκλήματος, ιδιαίτερα διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες.
 
Πρόσθεσε ότι λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης που αναμένεται να παρατηρηθεί στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά θέρετρα, η Αστυνομία θα λάβει μέτρα για την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και για τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του.
 
Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την υπερβολική ταχύτητα και το επικίνδυνο προσπέρασμα, την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, και την επικίνδυνη/αμελή οδήγηση, παραβάσεις οι οποίες αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.
 
Επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Δεκαπενταυγούστου και ιδιαίτερα το απόγευμα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα πρόληψης κατά την επιστροφή του κοινού από τις παραλιακές πόλεις και τα ορεινά θέρετρα.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση