Τι κοινό έχουν ο ΔΗΣΥ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ;

Βλέποντας κανένας τον τίτλο του θέματος, θα μπορούσε κάλλιστα να διερωτηθεί πώς είναι δυνατό ένα κόμμα της Κύπρου, ακόμη κι αν πρόκειται για το κυβερνών, να έχει κάποια σχέση με την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.
 
Κι όμως αυτά τα δύο έχουν ένα κοινό... Το άγαλμα της Θεάς Νίκης.
 
 
Πρόκειται για το άγαλμα της "Νίκης του Παιωνίου", ένα αριστούργημα της γλυπτικής τέχνης της αρχαίας Ελλάδας, που βρέθηκε το 1875 στην Ολυμπία από γερμανικές αρχαιολογικές ανασκαφές και εκτίθεται σήμερα στο μουσείο της Ολυμπίας.
 

Η αναπαράσταση του αγάλματος αυτού  κοσμεί το έμβλημα του κόμματος από ιδρύσεώς του το 1976, αλλά κοσμεί και και τα ολυμπιακά μετάλλια στην μεγάλη αθλητική διοργάνωση εδώ και αρκετά χρόνια.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Τατάρ στον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν: Η «τδβκ» είναι η τιμή και η σημαία του τουρκικού κόσμου
Νομοθετική ρύθμιση για εγγραφή εταιρειών συμφερόντων τρίτων χωρών αναζητά η Βουλή
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός