Καταγγελία και "εξαφάνιση" σκύλου στο Τσέρι (pics)

  Σε περιπέτειες μπήκε σκύλος στην βιομηχανική Τσερίου αφού ο ιδιοκτήτης του τον είχε κάτω υπό άθλιες συνθήκες με περαστικούς να καταγγέλλουν το περιστατικό στο Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία πολιτών.

 

 


 
Σε συνέχεια του Κίνημα μαζί με την Αστυνομία και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες μετέβησαν στην περιοχή εντοπίζοντας στο ιδιοκτήτη και του έδωσαν προθεσμία μερικών εβδομάδων να συμμορφωθεί.

 


 
Ωστόσο εικάζεται ότι ο ιδιόκτητης  εξαφάνισε τον σκύλο, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι του τον έκλεψαν. Για το γεγονός αυτό οι κτηνιατρικές υπηρεσίες με επιστολή καλούν την αστυνομία να προβεί στην κατάσχεση του σκύλου και επιπρόσθετα επέβαλαν πρόστιμο στον ιδιόκτητη, τον γιο του και στο άτομο που είχε ρόλο επόπτη.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών
 

 

11 Αυγούστου 2016
 
Ανακοίνωση
Καταγγελία και "εξαφάνιση" σκύλου στο Τσέρι
 
To Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε δεχθεί καταγγελία πριν λίγες εβδομάδες σχετικά με σκύλο, ο οποίος βρισκόταν υπό άθλιες συνθήκες στην βιομηχανική περιοχή Τσερίου.
 
Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, η αστυνομία και αντιπροσωπεία του Κινήματος μετέβησαν στο σημείο που βρισκόταν ο σκύλος, ώστε να διερευνήσουν τις καταγγελίες. 
Η κτηνιατρική υπηρεσία και η αστυνομία έδωσαν προθεσμία κάποιων εβδομάδων για να συμμορφωθεί ο ιδιοκτήτης, τόσο με τις συνθήκες διαβίωσης του σκύλου, όσο και με τη φυσική του κατάσταση. Με την πάροδο της προθεσμίας, διορίστηκε τρίτο άτομο, ως επόπτης, ως μέτρο προσωρινής κατάσχεσης.
 
Στην εβδομάδα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες επισκέφτηκαν ξανά τον ιδιοκτήτη του σκύλου αλλά ο σκύλος είχε εξαφανιστεί.  Ο ιδιοκτήτης φαίνεται πως έχει μεταφέρει τον σκύλο του σε άλλη περιοχή, αλλά δηλώνει ότι κλάπηκε. Για το λόγο  αυτό οι κτηνιατρικές υπηρεσίες προέβησαν σε δύο ενέργειες, η πρώτη αφορά επιστολή για την κατάσχεση του σκύλου από την αστυνομία και η δεύτερη στην επιβολή προστίμων στα τρία εμπλεκόμενα άτομα, του ιδιοκτήτη, του γιου του ιδιοκτήτη και του ατόμου που είχε ρόλο επόπτη.
 
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα μέχρι ο σκύλος να βρεθεί σε σωστές συνθήκες διαβίωσης.
 
 
 
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση