Ο Τραμπ αποκάλεσε Ομπάμα και Χίλαρι "συνιδρυτές" του Ισλαμικού Κράτους

  "Συνιδρυτές του Ισλαμικού Κράτους" χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του που είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν νέες επικρίσεις για το είδος της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγει ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
 
Ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα είχε επικρίνει και στο παρελθόν τον Ομπάμα και την Κλίντον (η οποία ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μεταξύ 2009-13) για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησαν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ μετά τον πόλεμο. Υποστηρίζει ότι το γεγονός αυτό βοήθησε να δημιουργηθεί η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση που έχει καταλάβει πολλά εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία.
 
Η ιδέα ότι ένας εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε μια τρομοκρατική οργάνωση η οποία είναι αποφασισμένη να σκοτώνει Αμερικανούς και άλλους δυτικούς πολίτες οδήγησε την κριτική του Τραμπ σε νέα επίπεδα. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προέβαλε αυτόν τον ισχυρισμό αρχικά σε μια ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στη Φλόριντα και τον επανέλαβε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
"Εκείνος (ο Ομπάμα) ήταν ο ιδρυτής του ΙΚ. Και εκείνη επίσης. Εννοώ, τους αποκαλώ συνιδρυτές" είπε ο Τραμπ ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε αντιταχθεί στον πόλεμο στο Ιράκ. "Δεν θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει έτσι όπως το έκανε. Ηταν καταστροφή, αυτό που έκανε", συνέχισε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών