Μόσχα: Οι θάνατοι Pώσων στρατιωτικών και πρακτόρων στην Κριμαία θα έχουν συνέπειες...

 Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διεμήνυσε σήμερα ότι οι θάνατοι ενός ρώσου στρατιώτη κι ενός υπαλλήλου της υπηρεσίας ασφάλειας FSB σε συγκρούσεις στα σύνορα της Κριμαίας με την Ουκρανία θα έχουν συνέπειες.

Τύμπανα πολέμου στην Κριμαία-Σε ύψιστη επιφυλακή ο στρατός στο Ντονμπάς


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ρωσική διπλωματία υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες «αποσταθεροποίησης» της Κριμαίας είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία», ότι «θα εγγυηθούμε αναμφίβολα τη σταθερότητα και την ασφάλεια» στην Κριμαία, ενώ «προειδοποίησε το Κίεβο και τους πάτρωνές του» ότι «η ζημιά που προκαλούν στη Ρωσία, οι απώλειες ρωσικών στρατευμάτων, δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες».
Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε εκ νέου τη Δύση να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία ώστε να μην κάνει περαιτέρω επικίνδυνα βήματα.
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης κι ένας πράκτορας της FSB σκοτώθηκαν σε δύο επεισόδια, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σε βίαια επεισόδια στα σύνορα της Κριμαίας με την Ουκρανία. Το Κίεβο διέψευσε ότι τα επεισόδια αυτά συνέβησαν καν.
Εξάλλου δικαστήριο της Κριμαίας διέταξε σήμερα να προφυλακιστεί για δύο μήνες ένας ύποπτος για τον σχεδιασμό μιας επίθεσης στην περιοχή αυτή, ο Γεβγένι Πανόφ.
Ο Πανόφ, ουκρανός υπήκοος, γεννημένος το 1977 και κάτοικος της περιφέρειας Ζαπορίζια, φέρεται να σχεδίασε μια «τρομοκρατική επίθεση» στην Κριμαία την περασμένη εβδομάδα και διατάχθηκε «η προφυλάκισή του για δύο μήνες», ανέφερε δικαστική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Η ουκρανική αστυνομία από την πλευρά της άρχισε έρευνα για την απαγωγή του Πανόφ. Πηγή των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας διέψευσε ότι ο Πανόφ απήχθη, εξηγώντας ότι είχε περάσει τα σύνορα μέσω φυλακίου κι είχε εισέλθει στο έδαφος της Κριμαίας.

 

Η Ουάσινγκτον καλεί Μόσχα και Κίεβο να αποκλιμακώσουν την ένταση

 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τις εντάσεις στα σύνορα της Ρωσίας και της Ουκρανίας και καλεί τα δύο μέρη να αποκλιμακώσουν την ένταση αλλά και τη ρητορική τους, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ελίζαμπεθ Τριντό.


«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια, περιλαμβανομένης της ρητορικής, περιλαμβανομένων των δηλώσεων, υπάρχει πιθανότητα να κλιμακώσει μια ήδη πολύ τεταμένη, πολύ επικίνδυνη κατάσταση», είπε η Τριντό.
Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Κριμαία, μια περιοχή που η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών