Παίζει χοντρό παρασκήνιο στις τοπικές κοινωνίες του ΔΗΣΥ

 Εν μέσω χοντρού παρασκηνίου στελεχών σε τοπικό επίπεδο και με την ηγεσία του κόμματος να αρκείται επί του παρόντος σε χαρτογράφηση του τοπίου σε κάθε δημαρχούμενη περιοχή, ο ΔΗΣΥ ετοιμάζεται να εισέλθει σε έναν καυτό Σεπτέμβρη ενόψει δημοτικών εκλογών.
 
Στην Πινδάρου, ο Σεπτέμβρης προμηνύεται ιδιαιτέρως θερμός, καθότι μέσα από την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων από το Καταστατικό διαδικασιών του, ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του αναφορικά με τους υποψήφιους δήμαρχους που θα υποστηρίξει, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει ήδη σε πολλούς Δήμους τον πονοκέφαλο των «ανταρτών» και του αυξημένου ενδιαφέροντος στελεχών του κόμματος να πάρουν το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου.    
 
Η διαδικασία
Η 5η Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία που έχει καθοριστεί για έναρξη των διαδικασιών επιλογής υποψηφίων(για τις θέσεις δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και σχολικών εφόρων), και δηλώσεις ενδιαφέροντος από μέλη του κόμματος θα υποβάλλονται στα Επαρχιακά Γραφεία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Εκεί και όπου θα υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι των διαθέσιμων θέσεων, θα πρέπει να συγκληθούν τα Επαρχιακά Συμβούλια εντός 15 μερών, για να συγκαλέσουν τις αντίστοιχες Γενικές Συνελεύσεις των Τοπικών Οργανώσεων. Οι Γενικές Συνελεύσεις των Τοπικών Οργανώσεων για την επιλογή των υποψηφίων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 και 30 Σεπτεμβρίου 2016.
 
Οι δήμαρχοι-μέλη
Όπως έχει προαναφερθεί, σε αρκετούς Δήμους προκύπτει ήδη ζωηρό ενδιαφέρον πολλών στελεχών του κόμματος να πάρουν το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου, ακόμα και εκεί όπου οι νυν δήμαρχοι είναι μέλη της παράταξης και ενδιαφέρονται να επαναδιεκδικήσουν. Οι δήμαρχοι-μέλη του ΔΗΣΥ είναι:
*Ο Λουκάς Ιατρού στη Λακατάμια, ο οποίος δεν θα επαναδιεκδικήσει και όπου τέσσερα με πέντε στελέχη ενδιαφέρονται να κατέλθουν ως υποψήφιοι με τη στήριξη του κόμματος.
*Ο Κώστας Πέτρου στον Άγιο Δομέτιο, όπου ενδιαφέρεται και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Καπάταης.
*Ο Ζαχαρίας Κυριάκου στην Έγκωμη, όπου ενδιαφέρεται και ο δημοτικός σύμβουλος Φοίβος Ζαχαριάδης.
*Ο Παναγιώτης Κυπριανού στα Λατσιά, ο οποίος δεν θα επαναδιεκδικήσει και όπου ενδιαφέρεται ο αντιδήμαρχος Χρίστος Πιττάρας.
*Ο Λεόντιος Καλλένος στο Δάλι, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει το ισχυρό ενδιαφέρον και έτερου συναγερμικού.  
*Ο Αργύρης Αργυρού στο Γέρι, όπου και εκεί προκύπτει ενδιαφέρον από άλλα συναγερμικά στελέχη.  
Δήμαρχοι-μέλη του ΔΗΣΥ είναι επίσης οι Ανδρέας Γαβριηλίδης στη Γερμασόγεια, Άριστος Αριστείδου στον Ύψωνα, Ευάγγελος Ευαγγελίδης στην Αραδίππου, Δημήτρης Παπαπέτρου στην Αθηαίνου, Θεόδωρος Πυρίλλης           στο Παραλίμνι(το 2011 είχε εκλεγεί ως αντάρτης), Γιώργος Τάκκας στη Σωτήρα και Μιχάλης Πήλικος στο Λευκόνοικο.
 
Χαμός σε Λάρνακα-Λεμεσό
Μέλος του ΔΗΣΥ είναι και απέχων από τα καθήκοντά Ανδρέας Λουρουτζιάτης στη Λάρνακα, η οποία φαίνεται να εξελίσσεται σε ιδιαίτερη περίπτωση για τον ΔΗΣΥ. Και αυτό, δεδομένου ότι κ. Λουρουτζιάτης δεν θα είναι υποψήφιος, μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Γιαννάκης Γιαννάκη, Γιαννάκης Φιλίππου, Πάμπος Γαβριήλ, Ιωσηφίνα Αντωνίου, Λούης Δημητρίου, Αδαμαντίνος Κυριάκου και Νίκος Θεμιστοκλέους, ενώ τουλάχιστον ακόμη δύο με τρία στελέχη του κόμματος το σκέφτονται. Χαμός από ενδιαφερόμενους συναγερμικούς για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου γίνεται και στη Λεμεσό, όπου ξεχωρίζει το  όνομα του μέχρι πρότινος βουλευτή του κόμματος Ανδρέα Μιχαηλίδη, ενώ το ενδιαφέρον του έχει δημοσιοποιήσει και ο Συναγερμικός αντιδήμαρχος Σάββας Στούππας.   
Στην Πάφο, ο Φαίδωνας Φαίδωνος-μέλος και αυτός του ΔΗΣΥ- θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο πως θα επαναδιεκδικήσει και θα έχει τη στήριξη του κόμματός του.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών