Τρέχουν οι διαδικασίες καταρτισμού των κομματικών ψηφοδελτίων στο ΑΚΕΛ

 Σε τροχιά υλοποίησης των αποφάσεων που λήφθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής με στόχο την επιστροφή του κόμματος σε πορεία ανάκαμψης βρίσκεται το ΑΚΕΛ, έχοντας μπροστά του ως επόμενο στοίχημα που θα πρέπει δίχως άλλο αυτή τη φορά να κερδίσει, τις δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη. 
Η προσπάθεια οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΑΚΕΛ κινείται στη βάση σχετικού οργανογράμματος που ενέκρινε προ μερικών μηνών το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, ενώ έχει ήδη ενισχυθεί ο κεντρικός οργανωτικός μηχανισμός και έχουν επέλθει αλλαγές σε αρκετές από τις επαρχιακές ηγεσίες.
Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, οι Επαρχιακές Επιτροπές του ΑΚΕΛ «τρέχουν» τις διαδικασίες για καταρτισμών των κομματικών ψηφοδελτίων, ζητώντας από τα μέλη του κόμματος σε κάθε επαρχία να υποβάλουν εισηγήσεις, απόψεις και προτάσεις. Την ίδια ώρα, στην Εζεκίας Παπαϊωάννου δεν αποκρύβουν το γεγονός ότι η ηγεσία του κόμματος έχει αρχίσει επαφές με κόμματα και παράγοντες ενόψει δημοτικών εκλογών προς διερεύνηση του εδάφους σύναψης συνεργασιών για τις δημαρχίες.
Στο πλαίσιο αυτό, στο ΑΚΕΛ ξεκαθαρίζουν πως το κόμμα τους θα πορευθεί στις δημοτικές εκλογές με γνώμονα τα προβλήματα και τις ανάγκες της κάθε τοπικής Αρχής και ότι οι συνεργασίες με κόμματα και φορείς, θα κριθούν από τον κάθε δήμο ή κοινότητα χωριστά σε πλήρη συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί πως αίσθηση προκάλεσαν οι προ μερικών εβδομάδων συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Άντρου Κυπριανού με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλήκκα, κατά τις οποίες συζητήθηκε ακριβώς η προοπτική συνεργασίας των δύο κόμματων σε δήμους όπου αυτό είναι εφικτό.    
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών