Ενισχύεται η αστυνόμευση στον Πύργο Τυλληρίας

Τα 15 άτομα που εντοπίστηκαν στις ακτές του Κάτω Πύργου παραλήφθηκαν από συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία διαμένουν στην Κύπρο, αναφέρει σε ανακοίνωση η Πολιτική `Αμυνα.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, και οι 15 (14 άντρες - 1 γυναίκα) έφθασαν από την Τουρκία και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι μέλη της Πολιτικής Άμυνας έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο χώρο για την παροχή βοήθειας.
 
Αναφέρεται περαιτέρω ότι και τα 15 άτομα ήταν καλά στην υγεία τους και πως αυτό το οποίο χρειάζονταν και το οποίο τους προσφέρθηκε άμεσα από την Πολιτική Άμυνα ήταν φαγητό και είδη υπόδησης.
 
Με ενέργειες της Αστυνομίας και τη συνοδεία μελών της Πολιτικής Άμυνας μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, όπου παραλήφθηκαν από τους οικείους τους.
 
Στο μεταξύ, οδηγίες για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στην περιοχή Πύργου Τηλλυρίας, περιλαμβανομένης και της παρουσίας σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας με σκοπό τη σύλληψη των παράνομων διακινητών αλλά και την προστασία των ίδιων των μεταναστών, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.
 
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, «μετά και από το σημερινό, δεύτερο περιστατικό άφιξης λαθρομεταναστών στην ακτογραμμή Πόλεως Χρυσοχούς – Πύργου Τηλλυρίας, αξιολογώντας τους κινδύνους που υπάρχουν στην περιοχή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Ιωνάς Νικολάου έδωσε οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την επιχειρησιακή επιτήρηση της περιοχής και την ετοιμότητα χειρισμού Σύριων μεταναστών που ενδέχεται να φθάσουν στην Κύπρο».
 
Διευκρινίζεται ότι «μετά από συνεννόηση που έγινε το πρωί, τόσο με την Αστυνομία όσο και με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, οι κοινοτικές αρχές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ενημερώθηκαν για τα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν, περιλαμβανομένης και και της παρουσίας ενός σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας τέτοιων διαστάσεων που να μπορεί να επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή, με σκοπό την σύλληψη των παράνομων διακινητών, αλλά και την προστασία των ίδιων των μεταναστών».
 
Αυτές οι αποφάσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κρίθηκαν αναγκαίες, ώστε να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση για σύλληψη των διακινητών, ενόσω αυτοί βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή».

 
Συνάντηση κοινοτικής αρχής Κ. Πύργου Τηλλυρίας και Λιμενικού σώματος

Μετά από τις δύο αφίξεις παράτυπων μεταναστών στις ακτές του ακριτικού Πύργου Τηλλυρίας και τις τις εκκλήσεις της κοινοτικής αρχής Κάτω Πύργου Τηλλυρίας για ενίσχυση του λιμενικού σώματος, αποφασίστηκε συνάντηση του Προέδρου του κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας με αρμόδιους της Λιμενικής Αστυνομίας.
 
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης  μιλώντας στο ΚΥΠΕ εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του γιατί, όπως είπε, οι αρμόδιοι φορείς αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα του ζητήματος.
 
Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη από τις πρώτες επαφές που είχε σήμερα η κοινοτική αρχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας,  αποδεικνύεται το έμπρακτο ενδιαφέρον των αρμοδίων αφού αύριο καθορίστηκε η πρώτη συνάντηση στο λιμενικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.
 
Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως στην συνάντηση θα παρευρεθεί ο ίδιος με ανώτερους αξιωματικούς της Λιμενικής Αστυνομίας Κύπρου .
 
“ Εάν οι υποσχέσεις που λάβαμε τηλεφωνικά , εντός της εβδομάδας υλοποιηθούν θα είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ο στόχος επιτεύχθηκε πλήρως”, κατέληξε.
 
Η συνάντηση έχει οριστεί για αύριο Πέμπτη μεταξύ 10:00- 11:00.
 
Νωρίτερα σήμερα, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ , ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε εκ νέου τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου να προβληματιστεί για αυτό που συμβαίνει στην περιοχή, με τη νέα κάθοδο παράτυπων μεταναστών και να επισκεφτεί τον ακριτικό Κάτω Πύργο προκειμένου να εξετάσει πώς να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
 
ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές