Καταδικάζει τις απειλές κατά του ΡΕΠΟΡTΕΡ από τον Αρχηγό η Ένωση Συντακτών

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Συντακτών σε σχέση με επιστολή που απέστειλε μέσω δικηγόρου ο Αρχηγός αστυνομίας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ζητώντας όπως «άμεσα» αποσυρθεί ρεπορτάζ σε σχέση με αποκαλυπτικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών, για την οποία η αστυνομία έχει μείνει εκτεθειμένη.

Οι ευθύνες του Αρχηγού που γνώριζε και οι απειλές για αγωγή μετά τις αποκαλύψεις

Στο σχετικό δημοσίευμα ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ παρέθετε στοιχεία ενώ ασκούσε κριτική στην αστυνομία και τον αρχηγό της δύναμης για τους χειρισμούς της υπόθεσης ενώ έθετε διάφορα ερωτήματα που εγείρονται.
Άμεση ήταν η απάντηση του Αρχηγού αστυνομίας ο οποίος απέστειλε απάντηση με την οποία διέψευδε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος ενώ η ανακοίνωση του δημοσιεύτηκε αυτούσια χωρίς καμία παρέμβαση.

«Έδειξε» δεσμοφύλακα η Ιντερπόλ για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες! Γνώριζε ο αρχηγός

Η απάντηση του Αρχηγού για τους Σέρβους εκτελεστές και τα διεφθαρμένα μέλη

Ωστόσο, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου μετά και την δημόσια απάντηση του, απέστειλε προειδοποιητική επιστολή ότι σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το θέμα, θα προχωρήσει με νομικά μέτρα.
Κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου η οποία κάνει λόγο για λογοκρισία και εκφοβισμό των δημοσιογράφων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση - καταπέλτη:

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωση, ότι "τα κρούσματα προληπτικής λογοκρισίας, που εκδηλώνονται από διάφορους κρατικούς αξιωματούχους και άλλους εναντίον δημοσιογράφων τείνουν, δυστυχώς, να καταστούν καθημερινό φαινόμενο".

Σημειώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου έχει επανειλημμένα καταγγείλει αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Αντώνης Μακρίδης επισημαίνει ότι “διάφοροι επώνυμοι που κατέχουν θέσεις και πόστα, πολιτειακά και άλλα, φαίνεται ότι δεν ανέχονται και δεν αντέχουν την κριτική που ασκούν εναντίον τους δημοσιογράφοι. Στην προσπάθειά τους να φιμώσουν τους δημοσιογράφους, καταφεύγουν σε δικηγόρους και απειλούν με αγωγές σε περίπτωση που οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να γράφουν γι’ αυτούς, για τις ενέργειες ή παραλείψεις τους. Προφανής στόχος τους είναι η προληπτική λογοκρισία και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Αν αυτοί οι κύριοι νομίζουν ή πιστεύουν ότι προσβάλλεται η προσωπικότητά τους μέσα από δημοσιεύματα ή δυσφημούνται έχουν κάθε δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Όχι, όμως, να καταφεύγουν σε απειλές μέσω επιστολών που αποστέλλονται από δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία, ασκώντας με αυτή τη μέθοδο προληπτική λογοκρισία”.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα αυτού του είδους συμπεριφορών, σημειώνεται, προέρχεται από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του απειλεί με αγωγή την συνάδελφο Ντίνα Κλεάνθους αν δεν απαλείψει από τη διαδικτυακή εφημερίδα «Ρεπόρτερ» δημοσίευμά της που καταλογίζει ευθύνες στην Αστυνομία και στον ίδιο. Οι ευθύνες αφορούν την υπόθεση της πρόσφατης δολοφονίας στην Αγία Νάπα.

Ελπίζω, αναφέρει ο κ. Μακρίδης, ότι θα είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με τα καταδικαστέα φαινόμενα εκφοβισμού και προληπτικής λογοκρισίας, που στοχεύουν στην φίμωση των δημοσιογράφων.

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές