Φοβούνται να περάσουν το οδόφραγμα για κατεχόμενα οι τουρίστες

Μειωμένο είναι το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον τουριστών για μετάβαση στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές, για επίσκεψη και μονοήμερες εκδρομές, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, εξέλιξη η οποία είχε άμεσο αντίκτυπο και στον τουρισμό των κατεχομένων.  
 
Έγκυρες πηγές από το χώρο του τουρισμού ανέφεραν στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online πως τις τελευταίες ημέρες, και ειδικότερα μετά τις εξελίξεις στην Τουρκία, οι τουρίστες είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί στο να περάσουν το οδόφραγμα για να επισκεφθούν τα κατεχόμενα. 
 
Την ίδια ώρα, μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού φαίνεται πως βλέπουν πλέον με δυσπιστία τη συνεργασία τους με τα κατεχόμενα, και διερευνούν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις ελεύθερες περιοχές.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκτός από ένα μεγάλο τουριστικό γραφείο της Γαλλίας, το οποίο ήδη από πέρυσι ακύρωσε τη συνεργασία του με τα κατεχόμενα και προχώρησε σε συνεργασία με τις ελεύθερες περιοχές, φέτος μεγάλος τουριστικός πράκτορας από τη Γερμανία επιχειρεί να διακόψει τη συνεργασία του με τα κατεχόμενα για να συνεργαστεί με την ελεύθερη Κύπρο. Υπολογίζεται ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, την ελεύθερη Κύπρο θα επισκεφθούν 50 χιλιάδες επιπλέον τουρίστες ολόκληρη τη χρονιά.  Οι κινήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της εντύπωσης που υπάρχει στο εξωτερικό, ότι η Κύπρος αποτελεί ασφαλή προορισμό, παρά τα όσα συμβαίνουν στη γύρω περιοχή.
 
Πάντως, εκείνοι που δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι κυρίως οι ξένοι, οι οποίοι επισκέπτονται τα κατεχόμενα για να μεταβούν στα καζίνο. Τέτοιοι τουρίστες προέρχονται από χώρες όπως το Ισραήλ. Φθάνουν στο νησί από τα νόμιμα αεροδρόμια της Δημοκρατίας, για να παραληφθούν στη συνέχεια από λιμουζίνες που τους μεταφέρουν κατευθείαν στα κατεχόμενα. 
 
Κατακόρυφη τουριστική πτώση στα κατεχόμενα
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο δημοσίευμα της, η τ/κ εφημερίδα Κίπρις έκανε λόγο για κατακόρυφη πτώση στον τουρισμό των κατεχομένων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ακυρώσεις για κρατήσεις στα ξενοδοχεία έφτασαν το 80% ενώ κατά το ήμισυ ακυρώθηκαν και οι κρατήσεις σε πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.
 
Το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού στα κατεχόμενα, κατά 70% - 80%, βασίζεται στους Τούρκους τουρίστες, οι οποίοι σε ποσοστό 80% ακύρωσαν τις κρατήσεις τους στα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα της κατεχόμενης Κύπρου. Εξάλλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και τουρίστες από ευρωπαϊκές χώρες ακύρωσαν κατά 10% παρόμοιες κρατήσεις.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται και το νομοσχέδιο... διαβουλεύεται-Από τους TAKATA στις ηλεκτρικές συσκευές
Αποφεύχθηκαν στο παρά πέντε οι αποκοπές ρεύματος-Ρευστή η κατάσταση λόγω της αυξημένης ζήτησης
«Ολοκληρωτική» η καταστροφή σε φυτείες πατατών λόγω παγετού στην Πάφο
Απαντά το Υπ. Μεταφορών στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη-Δεν κατασκευαζόταν δρόμος «σκοτώστρα»
Δεν αποφεύχθηκαν οι διακοπές ρεύματος παρά τις διαβεβαιώσεις Παπαναστασίου-Στο κόκκινο η ζήτηση λόγω ψύχους
Οριακή η ικανότητα κάλυψης της ζήτησης ηλεκτρισμού τη Δευτέρα-Έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας
Πέφτει και πάλι κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αλλαγές πτήσεων της Cyprus Airways προς και από την Αθήνα λόγω απεργίας στην Ελλάδα
Διαβεβαιώσεις Υπουργείου Γεωργίας για στήριξη αγροτών που επλήγησαν από Coral
Εγκρίθηκε κονδύλι 450,000 ευρώ για επέκταση ορόφου και ανέγερση στεγάστρου στο σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας»