Ξεπουλάει ζώα για να αντέξει οικονομικά το Melios Zoo Park

Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για διατήρηση του Ζωολογικού Κήπου στους Άγιους Τριμιθιάς ο Μέλιος Μενελάου. O κ. Μενελάου κατακεραυνώνει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες για τα εσκεμμένα όπως υποστηρίζει σφάλματα στα οποία έχουν υποπέσει και που τον οδήγησαν στο οικονομικό τέλμα.

Ο ιδιοκτήτης του Melios Zoo διευκρίνισε ωστόσο πως παρά την τεράστια οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο ίδιος, προς το παρόν δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και θα συνεχίσει να διατηρεί τον χώρο τον οποίο διαθέτει, με την οικονομική συμπαράσταση φίλων του και ανθρώπων που αγαπούν τα ζώα.

Μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ο κ. Μενελάου εξαπέλυσε επίθεση προς συγκεκριμένους λειτουργούς των κτηνιατρικών υπηρεσιών που όπως ανέφερε, εσκεμμένα δημιουργούν προβλήματα που έχουν στόχο να πλήξουν τόσο τον ίδιο, όσο και τα ζώα.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μενελάου δήλωσε πως θα παραχωρήσει τον χώρο στις κτηνιατρικές υπηρεσίες για να συντηρούν αυτή τα ζώα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε διότι βρέθηκαν κάποιοι που τον βοήθησαν οικονομικά.

Ζητά επιτακτικά έρευνα

Ο κ. Μενελάου αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από πολίτες που του συμπαραστέκονται και όπως ο ίδιος μας είπε τους παροτρύνει να στείλουν επιστολές προς τους αρμοδίους με τις οποίες να ζητούν έρευνα για το θέμα. «Δεν ζητώ ούτε χατίρι ούτε κάτι άλλο από τους αρμοδίους, ζητώ έρευνα. Και όπου ευθύνομαι να πληρώσω και να οδηγηθώ ενώπιον της δικαιοσύνης. Αλλά όπου ευθύνονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίες να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της καταστροφής της επιχείρησης μου», τονίζει.

Κανείς δεν ξέρει που είναι τα λιοντάρια που ανακόπηκαν στο Αμστερνταμ
Πριν από περίπου μια εβδομάδα τρία μικρά λιοντάρια τα οποία προορίζονταν για τον ζωολογικό κήπο Melios Ζoo στους Αγίους Τριμιθιάς, ανακόπηκαν στο Άμστερνταμ μετά από παρέμβαση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Για το γεγονός ο κ. Μενελάου υποστηρίζει πως η εμπλοκή που παρουσιάστηκε οφείλεται σε εσκεμμένη απόφαση των κτηνιατρικών υπηρεσιών για να τον πλήξουν οικονομικά. Ο ίδιος επαναλαμβάνει πως η διαδικασία θα γινόταν στα πλαίσια του ενδοκοινοτικού εμπορίου νόμιμα, όπως έγινε και σε προηγούμενες περιπτώσεις. Πάντως σήμερα Δευτέρα ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα λιονταράκια αν και πλήρωσε χιλιάδες ευρώ για την απόκτηση τους.

Πουλά σε τιμές ευκαιρίας για να αντέξει

Μετά από τα συνεχόμενα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τον τελευταίο καιρό ο κ. Μενελάου ουσιαστικά ξεπουλά τα ζώα που διαθέτει για να αντέξει οικονομικά τη συντήρηση των υπόλοιπων ζώων που διαθέτει στις εγκαταστάσεις του.

Όπως μας είπε ο ίδιος τις τελευταίες μέρες πούλησε δύο ελάφια, ενώ καλεί το κοινό που ενδιαφέρεται να αγοράσει κάποιο από τα ζώα του. αφού βρίσκεται σε αδιέξοδο. «Θέλω να πιάσω κάποια λεφτά για να αντέξω όσο το δυνατό περισσότερο», τονίζει.

Προς πώληση ο κ. Μενελάου διαθέτει πόνι, ελάφια, βουβάλια, λιοντάρια, τίγρεις, καγκουρό, ύαινες και άλλα πολλά είδη ζώων.
 

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»