Με αλεξίσφαιρα ξανά στο δικαστήριο οι 4 για το μακελειό (pics)

«Αστακός» και πάλι το δικαστήριο Λάρνακας όπου οδηγήθηκαν το πρωί  οι 4 ύποπτοι για το μακελειό της Αγίας Νάπας προκειμένου η αστυνομία να εξασφαλίσει την ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους καθώς το ανακριτικό έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για τους:

  1. Μάριο Χριστοδούλου άλλως Μπένης,
  2. Παναγιώτη Πένταυκα, ιδιοκτήτη νυκτερινού μαγαζιού στην Αγία Νάπα,
  3.  Σοφία Γρηγορίου, σύντροφος του  Μπένη,
  4. Λόι Ντέτζαν, Σέρβο φρουρό του Καλοψιδιώτη

Οι 4 φόρεσαν χειροπέδες μετά το «κελάηδημα» του ζεύγους που συνελήφθη αρχικά από την αστυνομία, το οποίο προσέφερε καταφύγιο στους εκτελεστές ενώ ο 32χρονος ήταν ο οδηγός τους πριν και μετά το φονικό.

Ωστόσο ανακρινόμενοι οι ύποπτοι δεν συνεργάζονται με τις αρχές συνεχίζοντας να κρατάνε το στόμα τους ερμητικά κλειστό παρά τα στοιχεία «φωτιά» που υπάρχουν σε βάρος τους για την εμπλοκή τους στο φονικό.

Ο ρόλος των 4 στο στυγερό έγκλημα…

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που βρίσκονται ενώπιον της αστυνομίας, ο Μπένης είναι το πρόσωπο που έφερε τους Αλβανούς εκτελεστές στην Κύπρο και που τους προμήθευσε τον οπλισμό, ενώ μετά τη διάπραξη του φονικού με τη συμμετοχή και της 29χρονης συντρόφου του, βοήθησαν τους δράστες στη διαφυγή τους και στην εξαφάνιση των φονικών όπλων.

Περαιτέρω με οδηγίες του Μπένη άγνωστο πρόσωπο βοήθησε τον 32χρονο που τελεί υπό κράτηση και τα παραδέχθηκε όλα, να μεταφέρουν το κλοπιμαίο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στο φονικό, από τη Λευκωσία στον Πρωταρά.

Σε ότι αφορά τον Παναγιώτη Πένταυκα, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Αγία Νάπα, φαίνεται να είναι το πρόσωπο που υπέδειξε στον Μπένη και τον 32χρονο οδηγό των εκτελεστών τη διαδρομή πριν και μετά το φονικό στην οποία  δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η 29χρονη ύποπτη σύντροφος του Μπένη σε κάποιες περιπτώσεις τον συνόδευε όταν συναντιόταν με τους δύο Αλβανούς εκτελεστές και τον 32χρονο οδηγό τους. Μετά τη διάπραξη του φονικού η 29χρονη βοήθησε στη διαφυγή του Αλβανού καταζητούμενου αφού τους ανέμενε στο σημείο όπου είχε βρεθεί να φλέγεται το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία, ενώ ο 32χρονος οδηγός επιβιβάστηκε σε δεύτερο όχημα που οδηγούσε ο Μπένης.

Επίσης, σε ότι αφορά την εμπλοκή του Σέρβου φρουρού του Φάνου Καλοψιδιώτη, η 30χρονη που παραδέχθηκε ισχυρίστηκε ότι είναι το πρόσωπο που καθοδηγούσε τους εκτελεστές και το συνεργό τους (και σύντροφο της)  για τις κινήσεις του Φάνου. Εξού και το τηλεφώνημα που δέχθηκε από άγνωστους λίγα λεπτά πριν το μακελειό, κατόπιν του οποίου μετέβη στην τουαλέτα.

Αναζητούνται και άλλοι… Άφαντος ο Αλβανός

Επίσης η αστυνομία αναζητεί άλλα 3 πρόσωπα τα οποία, σύμφωνα με τον ανακριτή, είναι:

  1.   Το πρόσωπο που μετέφερε τον 32χρονο που ομολόγησε στο σημείο στη Λευκωσία όπου κλάπηκε, λίγες ημέρες προηγουμένως, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στο φονικό
  2.   Το πρόσωπο που μετέφερε το κλοπιμαίο όχημα στην έπαυλη στην Αγία Νάπα την οποία ενοικίασε ο 32χρονος οδηγός των εκτελεστών
  3.   Το πρόσωπο το οποίο έκαψε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά και τη διαφυγή των εκτελεστών, 2 -3 ώρες μετά το στυγερό έγκλημα.

Την ίδια ώρα συνεχίζει το «προβάδισμα» ο Αλβανός εκτελεστής που καταζητείται για το μακελειό της Αγίας Νάπας με την αστυνομία να αδυνατεί να εντοπίσει τα ίχνη του εδώ και 16 ημέρες.

Πάνοπλα μέλη της αστυνομίας συνεχίζουν να «χτενίζουν» περιοχές σε διάφορες επαρχίες με σκοπό να εντοπιστούν τα ίχνη του, τα οποία σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν ενώπιον των αρχών, χάθηκαν την επόμενη ημέρα του φόνου, όπου οι ύποπτοι που τελούν υπό κράτηση τον μετέφεραν στη Λεμεσό.

Οι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν δεδομένο ότι ο Αλβανός εκτελεστής Άλεξ Μπυρέλλι κρύβεται στις ελεύθερες περιοχές και ως εκ τούτου μέχρι στιγμής δεν εξέδωσαν σε βάρος του διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Ωστόσο, σε περίπτωση που έχει διαφύγει από την Κύπρο μέσω κατεχομένων η «σιγουριά» της αστυνομίας, του δίνει την ευκαιρία να κινείται ελεύθερα χωρίς διεθνές και ευρωπαϊκού ένταλμα εναντίον του.

Δειτε Επισης

Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους