Καίγεται η Σάμος

Μαίνεται εκτός ελέγχου η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο, στην πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς.

 
Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Σώματος, το Σάββατο η πυρκαγιά δεν είναι σε ευθεία γραμμή, αλλά καίει περιμετρικά, πάνω από το Μαλαγάρι και προς τα νότια - τον Μεσόκαμπο. Άμεσα δεν κινδυνεύουν σπίτια, ωστόσο η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον τεράστια. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι ξημέρωσε με εξαιρετικά χαμηλή ένταση ανέμων.


Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα ενώ επειγόντως στέλνονται στο νησί επιπλέον ενισχύσεις με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την Αττική, ώστε να συνδράμουν στους 33 πυροσβέστες, τα 13 οχήματα, τα 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τα 20 οχήματα ΟΤΑ, τους 50 εθελοντές, τους 50 στρατιώτες και τα 3 μηχανήματα που δίνουν μάχη με τις φλόγες.
 
Πάνω από τη φωτιά πέταξε με ελικόπτερο ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, που συντονίζει το έργο της πυρόσβεσης. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά αρκετοί κάτοικοι ήδη κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια και μιλούν για εργασίες ηλεκτροκόλλησης που γίνονταν την Παρασκευή, παρά τους ισχυρούς ανέμους στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά.


Καλύτερη είναι η εικόνα στο νησί της Άνδρου όπου επίσης είχε ξεσπάσει πυρκαγιά το μεσημέρι της Παρασκευής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα. Πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν κάποιες δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες μεταβαίνουν τάχιστα στη Σάμο.
 
Πηγή φωτογραφιών: my-samos.blogspot
 
 

Δειτε Επισης

Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές στην Ελλάδα-Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης
Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση πεντάχρονου-«Γονείς θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν»
To χρονικό του εγκλήματος στην Κέρκυρα-Τι είπε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
Στον Εισαγγελέα o Παλαιοχριστιανός-«Δεν άρπαξε το βρέφος, του ανήκει»
Φωτιά στην Εφύρα Ηλείας-Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής
Η αποκάλυψη της φρίκης που ζούσε ο 5χρονος στην Αλεξανδρούπολη-«Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν»
Ομολόγησε ότι σκότωσε τον 68χρονο στην Κέρκυρα η σύζυγός του-Tην Αστυνομία ειδοποίησε η 11χρονη τους
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι μαθητές για revenge porn στο Μεσολόγγι-Είπαν ότι το «έκαναν για πλάκα»
Θρίλερ με τη δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα-Εντοπίστηκαν ρούχα με αίμα και ένα μαχαίρι