Τίμησαν και φέτος τον Στρατηγό Φλωράκη και τους άλλους τέσσερις αδικοχαμένους


Η κοινότητα Κουκλιών απέτισε και φέτος φόρο τιμής στον Αντιστράτηγο της ΕΦ Ευάγγελο Φλωράκη, τον Διοικητή της Αεροπορίας Ταξίαρχο Στυλιανό Δεμέναγα, τον Σμηναγό Πάρη Αθανασιάδη, τον Υποπλοίαρχο Νικόλαο Γεωργίου και τον Υποσμηναγό Μιχάλη Σιακαλλή, που σκοτώθηκαν όταν κατέπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν τον Ιούλιο 2002.
Μιλώντας στο μνημόσυνο ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών Μιχαλάκης Σόλωνος αναφέρθηκε “στο φωτεινό παράδειγμα της ελληνικής λεβεντιάς και αρετής, το οποίο μας καλεί να παραμένουμε αφοσιωμένοι, και να υπηρετήσουμε με συνέπεια τα ωραία και μεγάλα ιδανικά του Ελληνισμού”.
Ο κ. Σόλωνος ανέφερε πως το σημερινό μνημόσυνο μας καλεί όλους σε ενότητα και συνεργασία, προσθέτοντας ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν παύουν να κατακτώνται με αγώνες και θυσίες.
“Οι πέντε αετοί μας, θα μας υπενθυμίζουν το παρόν και θα απευθύνονται στο μέλλον, ως καθοδηγητική πυξίδα ορθής και εθνικά αξιοπρεπούς πορείας, ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης, ως ασίγαστη φωνή ευθύνης που εκκρεμεί και χρέους που παραμένει ανεκπλήρωτο,” είπε.
Αυτό, είπε, “χρωστούμε στους ήρωες μας, οι οποίοι από πίστη στη δημοκρατία και αγάπη για την πατρίδα θυσίασαν τη ζωή τους, για να παραμείνει άσβεστη η φλόγα της ελπίδας”.
Μετά το πέρας του μνημοσύνου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο συντριβής του ελικοπτέρου όπου έχει ανεγερθεί το μνημείο πεσόντων, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
Εξάλλου την απόσταση που διένυσε το ελικόπτερο κάλυψαν συμβολικά και φέτος κατά τη διάρκεια του επίσημου μνημοσύνου δρομείς του Σωματείου Περικλής Δημητρίου, που ξεκίνησαν από την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου και αφίχθησαν στο μνημείο των πέντε ηρώων στο σημείο της θυσίας τους.
Στο μνημόσυνο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκτός από τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, ο Πρέσβης της Ελλάδας Ηλίας Φωτόπουλος,ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Γιώργος Μπασιακούλης, ο Συνταγματάρχης της ΕΛΔΥΚ Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Λάμπρος Θεμιστοκλέους, οι εκκλησιαστικές, πολιτειακές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου, συγγενείς και φίλοι των πέντε αξιωματικών.
ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους