Έμφαση στα δημοτικά συμβούλια θα δώσει ο ΔΗΣΥ στις Δημοτικές

Έμφαση στα δημοτικά συμβούλια με στόχο να μην υπάρξει περεταίρω μείωση των ποσοστών του κόμματος στις δημοτικές εκλογές, μετά το μη προσδοκώμενο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, θα δώσει ο ΔΗΣΥ.
Μια πρώτη ενδελεχής συζήτηση της στρατηγικής του ΔΗΣΥ ενόψει δημοτικών εκλογών έγινε σήμερα στο πλαίσιο συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται οποιεσδήποτε οριστικές αποφάσεις. Άλλωστε, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, στην Πινδάρου συνεχίζεται η κωδικοποίηση του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε με τις επαρχιακές επιτροπές και έπειτα από την ολοκλήρωση της κωδικοποίησης αυτή θα μπορούν να χαραχθούν συγκεκριμένες κινήσεις. Το βέβαιο είναι πως η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τα δημοτικά συμβούλια θα γίνει εντός του Σεπτέμβρη, ενώ σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει το κυβερνών κόμμα, το τοπίο στους πλείστους δήμους παραμένει και θα εξακολουθήσει να είναι για πολύ καιρό ακόμη θολό. Δεδομένο, ωστόσο, πρέπει να θεωρείται πως ο ΔΗΣΥ θα δώσει μεγαλύτερη σημασία σε δήμους όπου η ανάδειξη δημάρχου θεωρείται πως θα εκπέμψει και πολιτικά μηνύματα. Την ίδια ώρα, στον ΔΗΣΥ εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν με υποβολή πρότασης για οριζόντια ψηφοφορία, ανεξαρτήτως της αντιμετώπισης της οποίας θα τύχει από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.
 
Η αποτίμηση των βουλευτικών
Κατά τη σημερινή του συνεδρία, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ ολοκλήρωσε εν μέρει τη διαδικασία αποτίμησης του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών. Οι λόγοι για την μη εξασφάλιση του αναμενόμενου από την Πινδάρου ποσοστού, όπως κωδικοποιήθηκαν σήμερα, θα γνωστοποιηθούν αύριο διά σχετικής ανακοίνωσης που θα εκδώσει το κόμμα. Ωστόσο, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, κινούνται σε μεγάλο βαθμό στο μήκος κύματος που κατά καιρούς ο πρόεδρος της παράταξης, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι, δημοσίως οριοθέτησαν. Αξίζει να σημειωθεί πως το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών παραπέμπεται προς εκτενέστερη συζήτηση και σε Παγκύπριο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί με τον νέο χρόνο, και μέσω του οποίου είναι πολύ πιθανόν ο ΔΗΣΥ να προχωρήσει και σε καταστατικές αλλαγές.
 
Ο πρώτος λόγος στις τοπικές κοινωνίες
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα σήμερα ο ΔΗΣΥ, αναφέρονται τα εξής:  «Έγινε σήμερα στη Λεμεσό συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Το σώμα απασχόλησε και σήμερα η ανάλυση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών και ο σχετικός απολογισμός. Θα υπάρξει στη συνέχεια σχετική ανακοίνωση. Το Πολιτικό Γραφείο έχει ξεκινήσει και τη διαδικασία προετοιμασίας για τις επερχόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις του. Το δεδομένο, βέβαια, για το Πολιτικό Γραφείο και τον Δημοκρατικό Συναγερμό γενικότερα, είναι πάντοτε ότι σε αυτές τις εκλογές τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Πρόκειται για εκλογές αυτοδιοίκησης σε τοπικό επίπεδο. Τον Δημοκρατικό Συναγερμό απασχολούν ιδέες και προτάσεις για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατό ευρύτερη και αμεσότερη δραστηριοποίηση και συμμετοχή της κοινωνίας πολιτών. Εξάλλου, σημαντικό προαπαιτούμενο αυτής της προετοιμασίας, που απασχόλησε και το Πολιτικό Γραφείο, αποτελεί και η πρόταση της Κυβέρνησής μας για Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία βρίσκεται ακόμα ενώπιον της Βουλής για τελικές αποφάσεις».
 
 
 

Δειτε Επισης

Γ.Δ. ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για επανένωση της Κύπρου
Θέτει προαπαιτούμενα για τριμερή, προωθεί συνάντηση 4+1 ο Τατάρ-Ξεκόβει τη συζήτηση για ομοσπονδία
Στη γραμμή του Προέδρου και ο Μητσοτάκης-«Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε συζήτηση για αναγνώριση ψευδοκράτους»
Αναστάλθηκαν πτήσεις τριών αεροπορικών από Κύπρο για Ισραήλ-Διαμαρτυρία στις Βάσεις κατά των επιθέσεων
Γ. Ομήρου: Είναι η ώρα για μια ολοκληρωμένη αναδιαμόρφωση στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό
Συνάντησε τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ ο Ερχιουρμάν
ΥΠΑΜ: Διεκδικούμε κοινά αποδεκτή, βιώσιμη και λειτουργική λύση Κυπριακού
Επαφές Ερτουγρούλογλου στη Νέα Υόρκη-Συναντήθηκε με Λακρουά
Επανέλαβε το αφήγημα Τατάρ η «προεδρία» του-Μιλά για συνάντηση και όχι για επίσημη διαπραγμάτευση
Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος-«Μόνο από την τουρκική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»