Σιζόπουλος: Παραλάβαμε ως νέα ηγεσία μια καταχρεωμένη ΕΔΕΚ

 Συγκεκριμένη πρόταση για οργανωτική ανασυγκρότηση της ΕΔΕΚ και δημιουργία  νέας οργανωτικής δομής που ν’ ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, αλλά πάντα με οικονομική βιωσιμότητα, ανέλαβε να ετοιμάσει το Οργανωτικό και Οικονομικό Γραφείο του Κινήματος, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης που έλαβε από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της περασμένης Τρίτης.
Η πρόταση, όπως δήλωσε στον ΡΕΠΟΡΤΕ ΟΝLINE o πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος, θα πρέπει να κατατεθεί στο Πολιτικό Γραφείο μέχρι το τέλος Ιουλίου προς έγκριση, ώστε ν’ αρχίσει η εφαρμογή της από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η απόφαση για οργανωτική ανασυγκρότηση και δημιουργία νέας οργανωτικής δομής της ΕΔΕΚ, εμπίπτει στο πλαίσιο σειράς αποφάσεων που λήφθηκαν και τίθενται σε διαδικασία υλοποίησης, οι οποίες αφορούν την παραπέρα πορεία του κόμματος με ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές του 2021, αλλά και με ενδιάμεσους σταθμούς τις Δημοτικές, καθώς και τις επόμενες Ευρωεκλογές.
 
Οικονομική δυσπραγία
Ιδιαίτερη αίσθηση, θα πρέπει να σημειωθεί, προκαλεί η δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στο κόμμα και τα οποία, όπως εκτιμά, συνέβαλαν στο αποτυχημένο αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. «Πρέπει να ομολογήσουμε», αναφέρει, «πως υπήρχε μια μεγάλη οικονομική δυσπραγία στο κόμμα, που δεν του επέτρεπε να προχωρήσει σε μια ουσιαστική και αποτελεσματική εκστρατεία. Η ΕΔΕΚ, την 1η Μαρτίου 2015, όταν αναλάμβανε η καινούργια ηγεσία, είχε χρέη τα οποία ανέρχονταν στο ένα εκατομμύριο ευρώ, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, τόσο στην οικονομική βιωσιμότητα του κόμματος όσο και στην προεκλογική του ανάπτυξη». Ο κ. Σιζόπουλος, ξεκαθάρισε πάντως πως τα χρέη αυτά δεν ήταν αποτέλεσμα οικειοποίησης χρημάτων ή οτιδήποτε σχετικό. «Ήταν κατά την άποψή μας, αποτέλεσμα λανθασμένης οικονομικής διαχείρισης, περιττών εξόδων, αχρείαστων δαπανών και κυρίως, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν καταβλήθηκε προσπάθεια για αύξηση των εσόδων του Κινήματος, σε σημείο που να μπορούν να αντισταθμίζουν τα αυξημένα έξοδα που υπήρχαν», υπέδειξε.  
 
 

Δειτε Επισης

Γ.Δ. ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για επανένωση της Κύπρου
Θέτει προαπαιτούμενα για τριμερή, προωθεί συνάντηση 4+1 ο Τατάρ-Ξεκόβει τη συζήτηση για ομοσπονδία
Στη γραμμή του Προέδρου και ο Μητσοτάκης-«Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε συζήτηση για αναγνώριση ψευδοκράτους»
Γ. Ομήρου: Είναι η ώρα για μια ολοκληρωμένη αναδιαμόρφωση στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό
Συνάντησε τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ ο Ερχιουρμάν
ΥΠΑΜ: Διεκδικούμε κοινά αποδεκτή, βιώσιμη και λειτουργική λύση Κυπριακού
Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους οι Βρετανικές Βάσεις-«Καμία πτήση της RAF δεν μετέφερε θανατηφόρο φορτίο στους Ισραηλινούς»
Επαφές Ερτουγρούλογλου στη Νέα Υόρκη-Συναντήθηκε με Λακρουά
Επανέλαβε το αφήγημα Τατάρ η «προεδρία» του-Μιλά για συνάντηση και όχι για επίσημη διαπραγμάτευση
Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος-«Μόνο από την τουρκική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»