Επικίνδυνα προϊόντα στην κοινοτική αγορά

Προϊόντα, τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας έχουν εντοπιστεί και καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πρόκειται για μηχανή κοπής σφηνών Winter με τύπο/αριθμό KS 65, μηχανή φορμαρίσματος κρέατος Zentjes Food με τύπο/αριθμό RMP 400, πυροσβεστήρα VADER με τύπο / αριθμό VA 1309 1 kg και ηλεκτρική χύτρα ατμού REDMOND με τύπο / αριθμό RMC-PM4507.
 

Αναλυτικά η περιγραφή των επικίνδυνων προϊόντων:

1. Μηχανή κοπής σφηνών


Άγνωστης προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Winter, με τύπο/αριθμό KS 65, η οποία εντοπίστηκε στη Γερμανία: Το προϊόν ενέχει κίνδυνο τραυματισμού λόγω της άμεσης πρόσβασης του χρήστη στη λεπίδα κοπής καθώς και σε άλλα μέρη της μηχανής. Η αρμόδια Αρχή της Γερμανίας απαγόρευσε την εμπορία του προϊόντος.

2. Μηχανή φορμαρίσματος κρέατος


Ολλανδικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Zentjes Food, με τύπο/αριθμό RMP 400, η οποία εντοπίστηκε στην Ολλανδία: Το προϊόν ενέχει κίνδυνο ηλεκτροπληξίας λόγω πιθανής αποκοπής του καλωδίου ηλεκτρικής τροφοδοσίας κατά τη χρήση σε συνδυασμό με την απουσία γείωσης του μηχανήματος. Ο προμηθευτής έχει εθελούσια αποσύρει το προϊόν από την αγορά.

3. Πυροσβεστήρας


Κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας VADER, ονομασίας Ugunsdzēsības Aparāts [Fire extinguisher], με τύπο / αριθμό VA 1309 1 kg και γραμμικό κωδικό 4001431100921, ο οποίος εντοπίστηκε στη Λετονία. Το προϊόν παρουσιάζει κίνδυνο πυρκαγιάς και κίνδυνο εγκαυμάτων λόγω αστοχίας του προϊόντος στην κατάσβεση της φλόγας. Ο κατασκευαστής έχει προχωρήσει στην καταστροφή του προϊόντος.

4. Ηλεκτρική χύτρα ατμού

Κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας REDMOND, ονομασίας Multi Pressure Cooker, με τύπο / αριθμό RMC-PM4507 και γραμμικό κωδικό 5055323606007, η οποία εντοπίστηκε στη Λετονία. Το προϊόν παρουσιάζει κίνδυνο εγκαυμάτων λόγω ανοίγματος του καπακιού εξαιτίας της παραμόρφωσης του προϊόντος από υπερπίεση. Ο προμηθευτής έχει ανακαλέσει το προϊόν από την αγορά.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405618
  

Δειτε Επισης

Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα