Μαύρη μέρα για την πόλη του Ντάλας-Νεκροί 5 αστυνομικοί

Μέρα πένθους για την αστυνομία του Ντάλας των ΗΠΑ, όπου πέντε μέλη της έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, όταν ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ εναντίον τους κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.
 
Χθες βράδυ και ενώ διαδήλωση διαμαρτυρίας για τα τελευταία δύο περιστατικά αστυνομικής βίας κατά αφροαμερικανών πολιτών σε Μινεσότα και Λουιζιάνα, ήταν σε εξέλιξη, ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ από γειτονικά κτίρια, στοχεύοντας αστυνομικούς που βρίσκονταν σε υπηρεσία στο σημείο της συγκέντρωσης.

Αρχικά ανακοινώθηκε ο θάνατος τεσσάρων μελών της δύναμης, ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε και ο θάνατος ενός πέμπτου αστυνομικού που δεν άντεξε στα τραύματά του και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Από την επίθεση των ελεύθερων σκοπευτών τραυματίστηκαν εξάλλου άλλα 11 μέλη της δύναμης με κάποια εξ αυτών σοβαρά.
 
Μια αυτοκτονία και 3 συλλήψεις

Τον πανικό της επίθεσης ακολούθησε αστυνομική καταδίωξη υπόπτων. Συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα ως ύποπτοι για το περιστατικό, ενώ ένας τέταρτος διέφυγε και ταμπουρώθηκε στο πάρκινγκ του Κολεγίου του Ελ Σέντρο για ώρες, ανταλάσσοντας αρχικά πυρά με την αστυνομία, και έπειτα διαπραγματευόμενος μαζί τους. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε ώρες αργότερα ο ύποπτος έπεσε νεκρός από το ίδιο του το όπλο, ενώ πριν αυτοκτονήσει είχε πει στους διαπραγματευτές ότι «το τέλος έρχεται”, και πως θα βλάψει περισσότερους αξιωματικούς αφού υπάρχουν βόμβες τοποθετημένες στο κέντρο του Ντάλας.
Την ίδια ώρα οι αρχές είχαν αποκλείσει όλη τη γύρω περιοχή, ενω απαγορευτικό εκδόθηκε και για τον εναέριο χώρο της πόλης για όλα τα πτητικά μέσα.

Σε σχέση με τους συλληφθέντες υπόπτους, πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα. Οι άνδρες εθεάθηκαν με μία τσάντα καμουφλάζ να κινούνται γρήγορα στην οδό Λαμάρ κοντά στο σημείο της επίθεσης, και στη συνέχεια να ρίχνουν την τσάντα στο καπό μιας Μερσεντές και να φέυγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα. Η αστυνομία που καταδίωξε το όχημα κατάφερε τελικά να τους συλλάβει. Ως ύποπτη συνελήφθη και μία γυναίκα κοντά στο πάρκινγκ του Ελ Σέντρο το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον τόπο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Πανικός και στα social media

Πολύ γρήγορα τα social media κατακλύστηκαν από φωτογραφίες και βίντεο απλού κόσμου που την ώρα των πυροβολισμών βρισκόταν στην περιοχή.

Μετά το βίντεο που κατέγραψε τη στιγμή των πυροβολισμών, με το κινητό του ένας διαδηλωτής, ακόμη ένα βίντεο αναρτήθηκε από άτομο που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης. Στο βίντεο ακούγεται βροχή πυροβολισμών.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο