Εκλογικό συνέδριο στην Αλληλεγγύη προανήγγειλε η Θεοχάρους

Το διορισμό του Πόλυ Παλλήκαρου στη θέση του αντιπροέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, ο οποίος θα την αντικαθιστά εν τη απουσία της.
Όπως ανάφερε η κ. Θεοχάρους, ο κ. Παλλήκαρος αναλαμβάνει από σήμερα τα καθήκοντά του. «Υπάρχουν άλλες δύο θέσεις Αντιπροέδρων, οι οποίες θα πληρωθούν το δυνατόν το συντομότερο», υπέδειξε η Ελένη Θεοχάρους, σημειώνοντας πως πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί εκλογικό συνέδριο κατά το οποίο οι αντιπρόεδροι, αλλά και όσοι θα διεκδικήσουν άλλες θέσεις στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος, θα εκλεγούν.
 
Το Εθνικό Συμβούλιο
Αναφερόμενη εξάλλου στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Εθνικό Συμβούλιο, η Ελένη Θεοχάρους ανέφερε πως «αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να σχηματίσει ένα Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο όλοι θα πιστεύουν τα ίδια με τις δικές του θέσεις και θα συμπλέουν μαζί του, εμείς δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό». Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Ελληνοκύπριοι οδηγούνται σε επικίνδυνα αδιέξοδα και πλησιάζουν πάρα πολύ τις τουρκικές θέσεις σε μια ενδεχόμενη συμφωνία. Η κ. Θεοχάρους είπε ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει λάβει επιστολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν προτίθεται ,ούτε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της ούτε να το σχολιάσει. Για να προσθέσει ότι εντός της ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα λάβει την απάντηση του Κινήματος.
«Έχουμε», είπε, «θεμελιακές διαφορές με την πολιτική εκτίμηση και τις πρακτικές που ακολουθούνται από τους διαπραγματευτές και τη στόχευση και την πολιτική για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Πιστεύουμε ότι οδηγούμαστε σε επικίνδυνα αδιέξοδα και κοντεύουμε πάρα πολύ τις τουρκικές θέσεις σε μια ενδεχόμενη συμφωνία. Η θέση η δικιά μας είναι πάρα πολύ καλά τεκμηριωμένη και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να σχηματίσει ένα Εθνικό Συμβούλιο στο οποίο όλοι θα πιστεύουν τα ίδια με τις δικές τους θέσεις και θα συμπλέουν μαζί του εμείς δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο Εθνικό Συμβούλιο». «Εμείς θα είμαστε στο Εθνικό Συμβούλιο», συνέχισε, «για να υπερασπιζόμαστε τις δικές μας θέσεις και να προσπαθούμε μέσα από τη συζήτηση, το γόνιμο διάλογο, τις διεργασίες, να επηρεάζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση τις αποφάσεις και του Προέδρου και του συνόλου του πολιτικού κόσμου». Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου πρέπει να είναι συμβουλευτικός προς τον ΠτΔ και να τον προστατεύει από κακοτοπιές, κατά την έκφρασή της. Όσον αφορά το θέμα της διαρροής εγγράφων, ανέφερε πως το Κίνημα Αλληλεγγύη δεν κρίνει ότι θα πρέπει να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο, για να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου.

 

Δειτε Επισης

Γ.Δ. ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για επανένωση της Κύπρου
Θέτει προαπαιτούμενα για τριμερή, προωθεί συνάντηση 4+1 ο Τατάρ-Ξεκόβει τη συζήτηση για ομοσπονδία
Στη γραμμή του Προέδρου και ο Μητσοτάκης-«Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε συζήτηση για αναγνώριση ψευδοκράτους»
Γ. Ομήρου: Είναι η ώρα για μια ολοκληρωμένη αναδιαμόρφωση στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό
Συνάντησε τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ ο Ερχιουρμάν
ΥΠΑΜ: Διεκδικούμε κοινά αποδεκτή, βιώσιμη και λειτουργική λύση Κυπριακού
Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους οι Βρετανικές Βάσεις-«Καμία πτήση της RAF δεν μετέφερε θανατηφόρο φορτίο στους Ισραηλινούς»
Επαφές Ερτουγρούλογλου στη Νέα Υόρκη-Συναντήθηκε με Λακρουά
Επανέλαβε το αφήγημα Τατάρ η «προεδρία» του-Μιλά για συνάντηση και όχι για επίσημη διαπραγμάτευση
Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος-«Μόνο από την τουρκική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»