Το Υπουργείο μεταφορών καλεί τους πλοηγούς να μην κατέλθουν σε απεργία

Το Υπουργείο Μεταφορών καλεί, με ανακοίνωσή του, την συντεχνία της Αρχής Λιμένων ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣ να μην υλοποιήσει την πρόθεσή της για στάση εργασίας αορίστου διαρκείας από τις 11 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο υπενθυμίζει ότι ο Υπουργός με επιστολή του ημερομηνίας 15 Ιανουαρίου 2016 προς την ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣ, ανέλαβε να φέρει σε επαφή τη Συντεχνία με τους νέους διαχειριστές του Λιμένα Λεμεσού, πράγμα το οποίο έπραξε, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας εμπορικοποίησης του Λιμένα, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα εργοδότησης των πλοηγών από τον νέο Διαχειριστή.
"Ήταν, ωστόσο, ξεκάθαρο ότι επαφίεται στις δύο πλευρές, να συζητήσουν τους όρους πιθανής εργοδότησης και να καταλήξουν, στο πλαίσιο της λογικής, σε μια συμφωνία. Το Υπουργείο και ο ίδιος Υπουργός δεν μπορεί να υποχρεώσει τον διαχειριστή να προχωρήσει σε προσλήψεις των πλοηγών από τον Διαχειριστή, σύμφωνα με τους όρους που επιθυμούν", αναφέρει.

Το Υπουργείο καλεί τους πλοηγούς να συνεχίσουν τον διάλογο με τους διαχειριστές, για τη συμφωνία των όρων εργοδότησής τους, αν συμφωνήσουν και υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση εργοδότησής τους από τον νέο Διαχειριστή, οι πλοηγοί μπορούν να επωφεληθούν επίσης από το πρόωρο σχέδιο αφυπηρέτησης που έχει εξαγγείλει η Αρχή Λιμένων Κύπρου.

"Κοινός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διασφάλιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενδεχόμενη απεργία θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Λιμανιών και, κατ επέκταση, στην οικονομία του τόπου", αναφέρει το Υπουργείο.
  

Δειτε Επισης

Στο 33,7% η πληρότητα των ξενοδοχείων στα κατεχόμενα το πρώτο τρίμηνο φέτος
Γιάννης Αρμεύτης: Με πυξίδα το ήθος και τη χρηστή διοίκηση
Αύριο η απόφαση του Εφετείου για την κράτηση υπόπτων για «Δημητρούι»-Η γραμμή πλεύσης των δικηγόρων
Μείωση ποινής έξι μηνών σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού
Εκστρατεία «Safe2Eat» 2024 για την ασφάλεια των τροφίμων
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Μοναχού Νεκτάριου-Έδωσε απαντήσεις στην Ανακριτική Επιτροπή
Με τη συμμετοχή 27 οινοποιείων ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου στη Λεμεσό
Διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών από ΠτΔ για τη δολοφονία του Θανάση ζητούν οι Οικολόγοι
Το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δώρισε 750.000 ευρώ στη UNICEF για τα παιδιά στη Γάζα
Αναθεώρηση κανονισμού για περίθαλψη δημοσίων υπαλλήλων ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ-Επιστολή στην ΠτΒ