Μνημόσυνα την Κυριακή για τους 13 ήρωες του Μαρί

  Πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη έκρηξη στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, που είχε ως αποτέλεσμα των τραγικό θάνατο 13 ανθρώπων.  Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι θα τελεσθούν και φέτος τα ετήσια μνημόσυνα των  ηρώων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή την 11η Ιουλίου 2011..
 
Οι επιμνημόσυνες τελετές για τους 13 ήρωες θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:30 π.μ.
 
(1) Του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

(2) Των Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Λεμεσό. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

(3) Του Λοχία Βασίλη Κρόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Λάρνακα. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.

(4) Του Πλοιάρχου Λάμπρου Λάμπρου στον Ιερό Ναό Αγίου Κυριάκου στο Κίτι. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου.

(5) Του Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στα Λειβάδια. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Επίτροπος Εθελοντισμού  Γιάννης Γιαννάκη.

(6) Του Λοχία Γιώργου Γιακουμή στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στο Κιβισίλι. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.

(7) Του Λοχία Σπύρου Τταντή στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στις Καμάρες Λάρνακας. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέκος Μιχαηλίδης.

(8) Του Λοχία Αδάμου Αδάμου στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανείου στο Αλεθρικό. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ολυμπία Στυλιανού.

(9) Του Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Ασσιώτης.

(10) Του Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

 Η οικογένεια του Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου δεν επιθυμεί την παρουσία πολιτειακού αξιωματούχου και της Εθνικής Φρουράς στο μνημόσυνο των παιδιών τους.

Σημειώνεται ότι, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:30π.μ., θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στο χώρο της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Το τρισάγιο θα τελεστεί στην παρουσία των οικογενειών των πεσόντων και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκου Αναστασιάδη.
 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εκστρατεία «Safe2Eat» 2024 για την ασφάλεια των τροφίμων
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Μοναχού Νεκτάριου-Έδωσε απαντήσεις στην Ανακριτική Επιτροπή
Με τη συμμετοχή 27 οινοποιείων ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου στη Λεμεσό
Διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών από ΠτΔ για τη δολοφονία του Θανάση ζητούν οι Οικολόγοι
Το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δώρισε 750.000 ευρώ στη UNICEF για παιδιά Γάζας
Αναθεώρηση κανονισμού για περίθαλψη δημοσίων υπαλλήλων ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ-Επιστολή στην ΠτΒ
Ετήσια αύξηση 33,5% στις εγγραφές οχημάτων το πρώτο τετράμηνο του 2024
Αυξημένη κατά 5,2% η απασχόληση στην Κυβέρνηση το πρώτο τετράμηνο 2024
«Προς το συμφέρον της Τουρκίας η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις»-Το μήνυμα που μεταφέρει στον Ερντογάν ο Μητσοτάκης
Μέχρι τις 25 Μαΐου οι αιτήσεις για το Σχέδιο Αναπλήρωσης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης