Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο

Περιφερειακές εξελίξεις, Κυπριακό αλλά και σχέσεις Αραβικού Κόλπου – ΕΕ και εμβάθυνση διμερών σχέσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan στην Κύπρο, τη Δευτέρα.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Κύπρος είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΑΕ σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
 
Κατά τη διάρκεια των επίσημων διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τον Εμιρατινό Υπουργό Εξωτερικών θα ανταλλαγούν απόψεις επί των περιφερειακών εξελίξεων και προκλήσεων ασφαλείας και επί των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αναφέρεται.
 
O κ. Κασουλίδης, προστίθεται, θα ενημερώσει τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα γίνει ανασκόπηση του φάσματος των διμερών σχέσεων των δύο χωρών με την προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους.
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών Sheikh Abdullah θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Λευκωσία στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»
Ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στα ΗΕ Τουρκοκύπριος πολιτικός σχετικά με τις συλλήψεις σφετεριστών