Geta: Κινεζικό ρομπότ που παρκάρει αυτοκίνητα VIDEO

Ένα φιλόδοξο ρομπότ που έχει στόχο να απαλλάξει τους οδηγούς από το άγχος του παρκαρίσματος υποστηρίζουν Κινέζοι επενδυτές.

Το κατευθυνόμενο με λέιζερ «Geta» (get a car) είναι ένα ρομπότ που «γλιστρά» κάτω από το αυτοκίνητο, το σηκώνει, βρίσκει έναν χώρο παρκαρίσματος και τοποθετεί το όχημα παράλληλα ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία.

Το ρομπότ αυτό, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί σύντομα, χρειάζεται μόλις δύο λεπτά για να παρκάρει ένα όχημα, δεν χρειάζεται κάποιου είδους ίχνη ή ένδείξεις, έχει κινητικότητα 360 μοιρών και, σύμφωνα με τους δημιουργούς του στη Yee Fung Automation Technology, μπορεί να αξιοποιεί τον χώρο καλύτερα από τους ανθρώπους.

«Το ρομπότ παρκαρίσματος είναι σχεδιασμένο να αυξάνει τον χώρο παρκαρίσματος» είπε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάρκο Γου. «Το ρομπότ μπορεί να πάει παντού...θα μεταμορφώσει το παρκάρισμα στο μέλλον».

Η Κίνα αναμένεται να έχει πάνω από 200 εκατομμύρια αυτοκίνητα ως το 2020, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας- κάτι που αναμένεται να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το παρκάρισμα. Κατά τον Γου, το Geta βρίσκει χώρους μεταδίδοντας σήματα σε υπολογιστή που διαθέτει χάρτη, ο οποίος μετά καθοδηγεί το ρομπότ σε ένα διαθέσιμο σημείο.

Η τιμή του θα είναι περίπου 150.000 δολάρια, και σύμφωνα με τον Γου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πόλεις όπου ο χώρος αποτελεί όλο και περισσότερο πολυτέλεια.
 

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στο επίκεντρο της έρευνας για τον εγκέφαλο,
Το φύλο του παιδιού δεν είναι πάντα τυχαίο
Μαζική κυβερνοεπίθεση κατά της Microsoft-Κίνδυνος για χιλιάδες servers παγκοσμίως, προειδοποιούν αναλυτές
Γεννήθηκαν οκτώ μωρά με DNA τριών ατόμων απαλλαγμένα από κληρονομικές ασθένειες
Ρομπότ ολοκλήρωσε χειρουργείο με 100% ακρίβεια και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση
Ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης ρωτήθηκε αν σκοπεύει να αντικαταστήσει τους ανθρώπους
Η Γαλλία ερευνά το X για αλγόριθμο που επιτρέπει «ξένη παρέμβαση»
Aστροναύτης της NASA κατέγραψε σπάνια αστραπή σε εκπληκτική φωτογραφία
Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία βελτιώνει τη συγκέντρωση των μαθητών
Πώς ξαναγράφει την ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου ένα τεστ DNA σε οστά 4.500 ετών