ΠΑΣΥΚΙ: Χειροτερεύει το πρόβλημα υποστελέχωσης των νοσοκομείων

Υπουργός Υγείας και Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών συναντήθηκαν σήμερα με αντικείμενο την στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηριών.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ κάνει λόγο για “περαιτέρω επιδείνωση του μείζονος προβλήματος της υποστελέχωσης που ταλανίζει τα Δημόσια Νοσηλευτήρια” και αναφέρει ότι “η υποστελέχωση αποτελεί δυστυχώς ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που αναδείχτηκε διαχρονικά από την Συντεχνία και είχε ως αποτέλεσμα προ μηνός, την παρέμβαση του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ “οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που δύναται να αποτελέσουν άμεσο κίνδυνο προς τους ίδιους τους ασθενείς ενώ το τρέχον πρόβλημα έχει από καιρού αναδειχτεί, πάρα τις επανειλημμένες προσπάθειες και εισηγήσεις μας, τα αναμενόμενα διορθωτικά μέτρα προς επίλυση του, δυστυχώς καθυστερούν”.

Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι “η εξαγγελία των χθεσινών μέτρων από πλευράς του Υπουργείου Υγείας ως μέσο πυρόσβεσης αναφορικά με την στελέχωση των νοσοκομείων της Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς δεν έτυχαν καμίας διαβούλευσης”.

Προσθέτει ότι “ο μονομερής τρόπος επιβολής τους είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα την πρόκληση δυσφορίας και αγανάκτησης στην ολότητα του ιατρικού κόσμου ανά το παγκύπριο, ειδικότερα όμως μεταξύ των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται”.

Η ΠΑΣΥΚΙ, ως το καθ΄ ύλην αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο των κυβερνητικών ιατρών, προέβη τάχιστα σε διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με την συντεχνία για την από κοινού μελέτη και επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος”.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η συντεχνία επισήμανε την αναγκαιότητα επίτευξης συμφωνίας σε θέματα δομής και ορθής στελέχωσης των κρατικών δημοσίων νοσηλευτηρίων απαιτώντας την άμεση εφαρμογή της, προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε η σημασία υλοποίησης μιας ορθολογικής δομής βάσει των πραγματικών αναγκών διότι αυτή θα μπορέσει να αποτελέσει ένα στιβαρό πυλώνα στήριξης της διαδικασίας προς την αυτονόμηση και μετέπειτα στο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί την αρμόδια Αρχή όπως προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση της πρότασης που κατάθεσε ο Υπουργός Υγείας στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Υγείας και δηλώνει την ετοιμότητά της να συνδράμει δημιουργικά στην ολοκληρωτική επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος καθώς επίσης και στην διαδικασία επίβλεψης και επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια.

“Μοναδικό όραμα και κίνητρο της ΠΑΣΥΚΙ είναι η διασφάλιση βέλτιστης ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, η ΠΑΣΥΚΙ, σημειώνει ότι “θα διεκδικήσει δυναμικά, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ασφάλειας για τους επαγγελματιών υγείας οι οποίοι αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να προσφέρουν το αναφαίρετο δικαίωμα των Κυπρίων ασθενών σε βέλτιστες υπηρεσίες υγείας”.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία
Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης, συστήνεται αποφυγή ανοικτών χώρων
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες