Δεν αποκλείεται κλιμάκωση των μέτρων στο αεροδρόμιο Πάφου

Οι συντεχνίες των εργαζομένων επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο Πάφου συσκέπτονται σήμερα με στόχο να αξιολογήσουν την κατάσταση μετά τη χθεσινή απεργία.
Οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε τρίωρη στάση εργασίας το απόγευμα, διαμαρτυρόμενοι για τη μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης η οποία έληξε από πέρσι το Μάιο, καθώς και για παραβίαση της υφιστάμενης σύμβασης. Ωστόσο από την πλευρά των εργαζομένων, εκπρόσωπος της τόνισε στο κρατικό ραδιόφωνο πως οι εργαζόμενοι δεν αποκλείουν ακόμη και κλιμάκωση των μέτρων στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
 
Χθες, επρόκειτο για ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων στο αεροδρόμιο Πάφου με δύο κατηγορίες εργαζομένων να κατέρχονται σε στάση εργασίας. Μετά την προχθεσινή δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, χθες οι υπάλληλοι επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων στις εταιρείες Swissport και LGS μετέφεραν τις κινητοποιήσεις τους στην Πάφο.  Από τη χθεσινή απεργία επηρεάστηκαν συνολικά 12 αφίξεις και 8 αναχωρήσεις.
 
Διαβάστε γιατί γίνονται οι απεργίες στα αεροδρόμια
 
Απεργούν και οι οδηγοί ταξί
Στο μεταξύ, σε 24ωρη στάση εργασίας κατήλθαν χθες, από τις 6.00 το πρωί και οι οδηγοί ταξί στο αεροδρομίου Πάφου, αντιδρώντας στη θέση της HERMES για τον καθορισμένο χώρο στάθμευσής τους στο αεροδρόμιο. Σε ανακοίνωση της Επιτροπής του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Αεροδρομίου Πάφου (μέλους της ΠΟΒΕΚ) αναφέρεται ότι συνήλθε έκτακτα και εξέτασε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, μετά από όλες τις επαφές και συσκέψεις με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και τη Διεύθυνση του αεροδρομίου Πάφου. Όπως αναφέρεται, διαπιστώθηκε ότι το αίτημά τους για επαναφορά του χώρου στάθμευσης των ταξί στο σημείο που είχε δημιουργηθεί με την ίδρυση του αεροδρομίου δεν έχει καταστεί δυνατό να ικανοποιηθεί, ενώ έχουν δημιουργηθεί και νέα προβλήματα με αποτέλεσμα τη μη ομαλή λειτουργία των ταξί.
 
Έκκληση τουριστικών φορέων για αναστολή μέτρων
Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί φορείς ΣΤΕΚ, ΠΑΣΥΞΕ και ACTA εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια που προέκυψαν λόγω εργατικών διαφορών. Οι τρεις κύριοι τουριστικοί εταίροι απευθύνουν έκκληση για αναστολή της λήψης οποιουδήποτε μέτρου που επηρεάζει τον τομέα των αερομεταφορών και για επίλυση των διαφορών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις και η ταλαιπωρία που υφίσταται το ταξιδιωτικό κοινό, ειδικά σε μια περίοδο έντονης τουριστικής κίνησης, προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στην τουριστική βιομηχανία του τόπου μας σήμερα, αλλά και για το μέλλον αμαυρώνουν την εικόνα της Κύπρου ως ένας αξιόπιστος τουριστικός προορισμός», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
 
  
 

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο-Ζητωκραύγασαν οι επιβάτες για την απομάκρυνσή του
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές
ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ξέχασε το χειρόφρενο ο οδηγός
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ λέει ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων
BINTEO: Τα γέλια Λαβρόφ όταν ακούει για τα περί αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων του Μακρόν
Ελεύθερο το πλήρωμα του MSC Aries, τρεις εβδομάδες μετά την κατάληψή του από τους Ιρανούς