Παραιτήθηκε ο Κραμπ από την κούρσα διαδοχής Κάμερον

Την παραίτησή του από την κούρσα διαδοχής του Βρετανού Πρωθυπουργού και ηγέτη των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας Στίβεν Κραμπ, λίγο μετά από την πρώτη προκριματική ψηφοφορία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που ανέδειξε καθαρή νικήτρια την Τερέζα Μέι.
 
Ο κ. Κραμπ έλαβε 34 ψήφους, κατατασσόμενος τέταρτος πάνω μόνο από τον Λίαμ Φοξ που με 16 ψήφους αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας.
 
Η παραίτηση Κραμπ αφήνει πλέον μόνο τρεις υποψηφίους, με την επόμενη ψηφοφορία την Πέμπτη να καθορίζει ποιος θα είναι ο αντίπαλος της κας Μέι στην τελική εκλογική διαδικασία στην οποία θα ψηφίσουν τα περίπου 150.000 εγγεγραμμένα μέλη των Τόρις.
 
Η Υφυπουργός Ενέργειας Άντρεα Λέντσομ κέρδισε τη δεύτερη θέση από τον Μάικλ Γκόουβ στη μάχη των πρωταγωνιστών της εκστρατείας υπέρ του Brexit, με 66 έναντι 48 ψήφους.
 
Η Υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι κέρδισε τη στήριξη 165 βουλευτών, ακριβώς του 50% της κοινοβουλευτικής δύναμης του κόμματος. Η μία αποχή από την πρώτη ψηφοφορία σημαίνει ότι κέρδισε μία ψήφο περισσότερη από το σύνολο των ψήφων των τεσσάρων ανθυποψήφιών της.
 
Η δύναμη της Υπουργού Εσωτερικών αναμένεται να αυξηθεί στην ψηφοφορία της Πέμπτης, καθώς τόσο ο κ. Φοξ όσο και ο κ. Κραμπ δήλωσαν ότι θα ταχθούν με το μέρος της στην υπόλοιπη διαδικασία.
 
Παρά τα ερωτήματα που τίθενται για τη νομιμοποίηση που θα είχε είτε η κ. Λέντσομ είτε ο κ. Γκόουβ στη θέση του πρωθυπουργού μετά από την εμφατική νίκη της Τερέζα Μέι στην ψηφοφορία μεταξύ των βουλευτών, ο τελευταίος λόγος ανήκει στα μέλη.
 
Πάντως δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Times έδειξε ότι σε περίπτωση τελικής αναμέτρησης με οποιονδήποτε από τους δύο εναπομείναντες αντιπάλους της η κ. Μέι έχει προβάδισμα άνω των 30 εκατοστιαίωνμονάδων στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των μελών του κόμματος.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία