Γονατίζει από απεργίες το Αεροδρόμιο Πάφου

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου μεταφέρονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων στις εταιρείες Swissport και LGS. Μετά την προχθεσινή δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, σήμερα ακολουθεί η Πάφος. Οι εργαζόμενοι επίγειας εξυπηρέτησης των δύο εταιρειών, πραγματοποιούν το μεσημέρι δίωρη στάση εργασίας  για θέματα που σχετίζονται με τη μη καταβολή ποσών που προνοούνται στη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.
 
Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 2:00 -4:00 το μεσημέρι, και από αυτήν αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερες από 20 πτήσεις.
 
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες, καθώς κατά τις συγκεκριμένες ώρες παρατηρείται ο μεγαλύτερος όγκος κίνησης όλης της εβδομάδας στο αεροδρόμιο της Πάφου.
 
Πάντως το τμήμα εργασιακών διαφορών του Υπουργείου Εργασίας καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για γεφύρωση  της διαφοράς. 
 
Απεργούν και οι οδηγοί ταξί
Στο μεταξύ, σε 24ωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα, από τις 6.00 το πρωί και οι οδηγοί ταξί στο αεροδρομίου Πάφου, αντιδρώντας στη θέση της HERMES για τον καθορισμένο χώρο στάθμευσής τους στο αεροδρόμιο. Σε ανακοίνωση της Επιτροπής του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Αεροδρομίου Πάφου (μέλους της ΠΟΒΕΚ) αναφέρεται ότι συνήλθε έκτακτα και εξέτασε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, μετά από όλες τις επαφές και συσκέψεις με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και τη Διεύθυνση του αεροδρομίου Πάφου. Όπως αναφέρεται, διαπιστώθηκε ότι το αίτημά τους για επαναφορά του χώρου στάθμευσης των ταξί στο σημείο που είχε δημιουργηθεί με την ίδρυση του αεροδρομίου δεν έχει καταστεί δυνατό να ικανοποιηθεί, ενώ έχουν δημιουργηθεί και νέα προβλήματα με αποτέλεσμα τη μη ομαλή λειτουργία των ταξί.
 
Έκκληση τουριστικών φορέων για αναστολή μέτρων
Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί φορείς ΣΤΕΚ, ΠΑΣΥΞΕ και ACTA εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια που προέκυψαν λόγω εργατικών διαφορών. Οι τρεις κύριοι τουριστικοί εταίροι απευθύνουν έκκληση για αναστολή της λήψης οποιουδήποτε μέτρου που επηρεάζει τον τομέα των αερομεταφορών και για επίλυση των διαφορών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις και η ταλαιπωρία που υφίσταται το ταξιδιωτικό κοινό, ειδικά σε μια περίοδο έντονης τουριστικής κίνησης, προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στην τουριστική βιομηχανία του τόπου μας σήμερα, αλλά και για το μέλλον αμαυρώνουν την εικόνα της Κύπρου ως ένας αξιόπιστος τουριστικός προορισμός», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
 

 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη