Αιχμές Σιζόπουλου κατά Ομήρου και λόγος για υπονόμευση από στελέχη

Το «mea culpa» για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών αφορά όλους μας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, διαφοροποιώντας την ίδια ώρα τις ευθύνες όσων υπονόμευσαν, όπως είπε, το Κίνημα. 
Σε δηλώσεις του αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ,  και ερωτηθείς κατά πόσο αναγνωρίζει οποιοδήποτε δικό του λάθος για την αποτυχία του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι όπως λέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του κόμματος, στη Λεμεσό, «όλοι έχουμε τις ευθύνες, όσο πιο ψηλά βρισκόμαστε στην ιεραρχία, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι ευθύνες τις οποίες έχουμε». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι είναι τελείως διαφορετικές οι ευθύνες που έχουν όσοι εργάστηκαν για την εκλογική επιτυχία του κόμματος, ακόμη και αν αυτές αφορούν λανθασμένες επιλογές ή εκτιμήσεις, ή και αμέλεια, από τις ευθύνες που έχουν αυτοί που «είτε παρέμειναν ουδέτερα στο περιθώριο, είτε υπονόμευσαν αυτή την πορεία και προοπτική του Κινήματος».
 
Τα βασικά προβλήματα
Ερωτηθείς για την ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, είπε ότι τα βασικά προβλήματα που πιθανόν οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της 22ας Μαΐου ήταν η παρατεταμένη εσωστρέφεια που δημιουργήθηκε στο Κίνημα λόγω του τρόπου και του χρόνου που ο τέως Πρόεδρος αποχώρησε, αλλά και τα όσα ακολούθησαν, τα οργανωτικά προβλήματα, η καθυστερημένη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων σε ορισμένες επαρχίες, καθώς επίσης και η οικονομική δυσπραγία. Πέραν αυτών, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «υπήρχαν στελέχη του Κινήματος, τα οποία είτε παρέμειναν στο περιθώριο», είτε «υπήρξε και υπονόμευση» σε ορισμένες περιπτώσεις. Ερωτηθείς τι αποφάσισε το κόμμα για τα στελέχη που αποστασιοποιήθηκαν στις εκλογές, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «το κόμμα επίσημα δεν έχει καμία απόφαση για αυτά τα ζητήματα». Σε ερώτηση για σκέψεις που υπήρχαν για παραπομπή στελεχών στο πειθαρχικό, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αυτές ήταν προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν από μέλη του κόμματος. Για να υποδείξει ότι το θέμα ρυθμίζεται με σαφήνεια από το καταστατικό του κόμματος και οποιαδήποτε οργάνωση ή μέλος του κόμματος ενδιαφέρεται, μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες.
«Αν ένα μέλος θέλει να ακολουθηθούν τέτοιες διαδικασίες, οφείλει να προχωρήσει με βάση το καταστατικό και τη διαδικασία που προβλέπεται», είπε. Πρόσθεσε ότι «επαφίεται στα μέλη να αποφασίσουν και να λειτουργήσουν». Ως προς τις αιχμές που εκφράστηκαν την Τρίτη το βράδυ για πρωτοκλασάτα στελέχη, χωρίς να κατονομάζονται, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι σχολιάζει αποφάσεις του κόμματος και όχι τοποθετήσεις ή απόψεις μελών.
 
Οι δημοτικές εκλογές
Σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη ζήτησε από τις Επαρχιακές Επιτροπές να υποβάλλουν έναν κατάλογο ονομάτων με ενδεχόμενους υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια, μέχρι το τέλος Ιουλίου. Πρόσθεσε ότι η προσδοκία είναι εντός Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια σε δημαρχούμενες περιοχές και κοινότητες.
 
 

Δειτε Επισης

Συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής ο Χαν-«Η ΕΕ μπορεί να προσφέρει πολλά στη λύση του Κυπριακού»
Έφαγε πόρτα από τον Τατάρ ο Χαν, βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα-«Υψηλή προστιθέμενη αξία από την εμπλοκή της ΕΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά πολυκατοικία στην Μπερ Σεβά
Αναζητά πέντε πρόσωπα για υποθέσεις κλοπών στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο χωρίς να κληρονομήσει τίποτα
Η Λευκωσία αναλαμβάνει τη συνάντηση των Δημοτικών Γραμματέων της Ευρώπης 2026
Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και ρωτούσε τι έγινε ο 43χρονος δολοφόνος στη Λαμία
Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες δίνουν πάνω από 400 πυροσβέστες και οκτώ εναέρια μέσα στη Χίο (pics)
Με μηνύματα αισιοδοξίας στο Προεδρικό ο Χαν-«Η λύση είναι προς το συμφέρον της Κύπρου, της ΕΕ και των γειτόνων»
Στόχος εμπρηστών η γιαγιά ανήλικου που συνελήφθη για βομβιστικές επιθέσεις και ληστεία