Αργυρό και χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν Κύπριοι μαθητές στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Μαθητές της κυπριακής ομάδας πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις στην 24η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο 27 Ιουνίου με 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η Κύπρος κέρδισε αργυρό μετάλλιο με τον Άγγελο Πελεκάνο και χάλκινο μετάλλιο με τον Ευριπίδη Παπαευριπίδη. Οι επιδόσεις αυτές είναι συνέχεια των προηγούμενων διακρίσεων σε Βαλκανικές και Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Πληροφορικής.

Η Βαλκανιάδα διοργανώθηκε από το Cyprus Computer Society υπό την αιγίδα και στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της CYTA, κατά την οποία απεύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της BOI και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή, ο Πρώτος Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης κύριος Παντελής Παντελή. Στη διάρκεια της τελετής έγινε η βράβευση των νικητών της 24ης Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής και παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού και τραγούδια από την Άννα Καλογήρου.
 
Αρχηγός της κυπριακής ομάδας ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής  Παύλος Παυλικκάς, και υπαρχηγοί οι Αδάμος Ττοφαρή και Γιώργος Γαβριήλ. Την ομάδα της Κύπρου αποτελούσαν οι μαθητές Άγγελος Άσσος, Άγγελος Πελεκάνος, Ευριπίδης Παπαευριπίδης, Άρης Τζιαπούρας. Η Κύπρος, ως διοργανώτρια χώρα συμμετείχε και με δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από τους  Χριστόφορο Νικολάου, Ανδρέα Καλαβά, Στυλιανό Χαραλάμπου και Χάρη Γεωργίου.
 
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής συγχαίρει τους νικητές και όλα τα μέλη της ομάδας και προσβλέπει σε περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον. 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός 16χρονος που προσέκρουσε βίαια σε δέντρο
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση