Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν

  Κυρώσεις στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, επέβαλαν την Τετάρτη οι ΗΠΑ, για "διαβόητες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Οι κυρώσεις, που είναι οι πρώτες κατά Βορειοκορεατών σχετικά με παραβιάσεις δικαιωμάτων, αφορούν ακίνητες περιουσίες και άλλα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε περιοχές εντός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, οι κυρώσεις επεκτείνονται σε 10 ακόμα άτομα και πέντε υπουργεία και υπηρεσίες της ασιατικής χώρας.
«Υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να μεταχειρίζεται με ανεπίτρεπτη βαναυσότητα και να προκαλεί δεινά σε εκατομμύρια πολίτες της, όπως εξωδικαστικές εκτελέσεις, εξαναγκαστική εργασία και βασανιστήρια», τόνισε στην ανακοίνωση ο Άνταμ Σούμπιν, υφυπουργός Οικονομικών για θέματα Τρομοκρατίας και Οικονομικών Πληροφοριών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών, ο Κιμ Γιονγκ Ουν "ασχολείται, διευκολύνει ή είναι υπεύθυνος για κατάχρηση ή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση της Β. Κορέας ή του Εργατικού κόμματος της χώρας".


Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν ότι απέκτησαν στοιχεία από μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, από ομάδες πολιτών και από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας. Επεσήμαναν ότι οι κυρώσεις θα είναι εν μέρει "συμβολικές".


Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι πολλές παραβιάσεις διαπράχθηκαν σε φυλακές πολιτικών κρατουμένων, όπου ήταν έγκλειστα 80.000-120.000 άτομα, μεταξύ των οποίων τα παιδιά και συγγενείς των κατηγορουμένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο