Κλείδωσε η κοινή αντικατοχική και βλέπουν ιστορική ευκαιρία στο Κέντρο

  Το πρώτο βήμα εδραίωσης της συνεργασίας των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολογών-Συνεργασία Πολιτών, σφραγίστηκε σήμερα το πρωί, με το κλείδωμα της απόφασης για πραγματοποίησης κοινής αντικατοχικής εκδήλωσης.
Η οριστική συμφωνία για την κοινή αντικατοχική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας στις 19 Ιουλίου και θα αρχίσει στις 19:30μ.μ.,επήλθε στο πλαίσιο σύσκεψης που είχαν εκπρόσωποι των τεσσάρων κομμάτων. Όπως αποφασίστηκε, στην εκδήλωση δεν θα μιλήσουν οι αρχηγοί των τεσσάρων κομμάτων, αλλά θα υπάρξει κοινός χαιρετισμός από ομιλητή, το όνομα του οποίου θα οριστικοποιηθεί στις αμέσως επόμενες μέρες. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολογών-Συνεργασία Πολιτών βλέπουν την διενέργεια κοινής αντικατοχικής εκδήλωσης ως ένα πρώτο εξαιρετικής σημασίας βήμα για την επιδιωκόμενη εμβάθυνση και εδραίωση της συνεργασίας τους, με φόντο και τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
 

«Ιστορική ευκαιρία»
Ως ιστορική ευκαιρία για τον ενδιάμεσο χώρο, χαρακτήρισε την απόφαση για πραγματοποίηση κοινής αντικατοχικής εκδήλωσης από τα τέσσερα κόμματα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, Ανδρέας Αποστόλου. Μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, o κ. Αποστόλου υπέδειξε πως οι κοινές θέσεις στο εθνικό θέμα, αλλά και τα μηνύματα των βουλευτικών εκλογών θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη για τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς το επόμενο διάστημα. «Η σημερινή οριστική απόφαση για κοινή αντικατοχική εκδήλωση», τόνισε ο Ανδρέας Αποστόλου, «πρέπει να αποτελέσει την αρχή των προσπαθειών μας για να βρεθεί επιτέλους η φόρμουλα για τη συνένωση των δυνάμεων που αποτελούν τον ενδιάμεσο χώρο. Η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας είναι ιστορική και δεν πρέπει να χαθεί. Τόσο το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών όσο και το γεγονός πως οι σημερινές ηγεσίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου έχουν σαφή προσανατολισμό προς αυτή την κατεύθυνση κάνουν αυτή την ευκαιρία ιστορική».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος