Κλείδωσε η κοινή αντικατοχική και βλέπουν ιστορική ευκαιρία στο Κέντρο

  Το πρώτο βήμα εδραίωσης της συνεργασίας των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολογών-Συνεργασία Πολιτών, σφραγίστηκε σήμερα το πρωί, με το κλείδωμα της απόφασης για πραγματοποίησης κοινής αντικατοχικής εκδήλωσης.
Η οριστική συμφωνία για την κοινή αντικατοχική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας στις 19 Ιουλίου και θα αρχίσει στις 19:30μ.μ.,επήλθε στο πλαίσιο σύσκεψης που είχαν εκπρόσωποι των τεσσάρων κομμάτων. Όπως αποφασίστηκε, στην εκδήλωση δεν θα μιλήσουν οι αρχηγοί των τεσσάρων κομμάτων, αλλά θα υπάρξει κοινός χαιρετισμός από ομιλητή, το όνομα του οποίου θα οριστικοποιηθεί στις αμέσως επόμενες μέρες. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολογών-Συνεργασία Πολιτών βλέπουν την διενέργεια κοινής αντικατοχικής εκδήλωσης ως ένα πρώτο εξαιρετικής σημασίας βήμα για την επιδιωκόμενη εμβάθυνση και εδραίωση της συνεργασίας τους, με φόντο και τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
 

«Ιστορική ευκαιρία»
Ως ιστορική ευκαιρία για τον ενδιάμεσο χώρο, χαρακτήρισε την απόφαση για πραγματοποίηση κοινής αντικατοχικής εκδήλωσης από τα τέσσερα κόμματα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, Ανδρέας Αποστόλου. Μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, o κ. Αποστόλου υπέδειξε πως οι κοινές θέσεις στο εθνικό θέμα, αλλά και τα μηνύματα των βουλευτικών εκλογών θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη για τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς το επόμενο διάστημα. «Η σημερινή οριστική απόφαση για κοινή αντικατοχική εκδήλωση», τόνισε ο Ανδρέας Αποστόλου, «πρέπει να αποτελέσει την αρχή των προσπαθειών μας για να βρεθεί επιτέλους η φόρμουλα για τη συνένωση των δυνάμεων που αποτελούν τον ενδιάμεσο χώρο. Η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας είναι ιστορική και δεν πρέπει να χαθεί. Τόσο το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών όσο και το γεγονός πως οι σημερινές ηγεσίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου έχουν σαφή προσανατολισμό προς αυτή την κατεύθυνση κάνουν αυτή την ευκαιρία ιστορική».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που εγκατέλειψε το πόστο του
Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με φόντο τις Ευρωεκλογές
AKEΛ Αμμοχώστου για Ζαννέτο-«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ συνειδητά θέτει σε περιπέτειες τον νέο Δήμο Αγίας Νάπας»
Politicο: Οι ακροδεξιοί θα είναι περισσότεροι στην Ευρωβουλή, αλλά το ΕΛΚ θα παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη
Έκκληση για επενδύσεις στα κατεχόμενα από Τατάρ κατά τις επαφές του στην Αυστραλία
Εφάρμοσε πλήρως όλες τις συστάσεις GRECO για Δικαστές η Κύπρος
Οι υποψήφιοι κοινοτάρχες που στηρίζει η ΔΗΠΑ σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Για Μ. Ανατολή και ισότητα φύλων συζήτησαν Πρόεδρος και ΓΓ Ένωσης για Μεσόγειο
Ικανοποιημένο το 92% των πολιτών από το ΓεΣΥ-83.166 επεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο
Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ-Ενταφιάστηκαν και επαναπατρίστηκαν οστά αγνοουμένων του 1974