Θα το ξενυχτίσουν στη Λεμεσό απόψε οι ΕΔΕΚίτες

  Μακρά προμηνύεται η αποψινή νύχτα στην ΕΔΕΚ, καθότι πραγματοποιείται στη Λεμεσό η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κινήματος στο πλαίσιο της διαδικασίας αποτίμησης του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών.
Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία ή όχι του πρώην βουλευτή του Κινήματος Νίκου Νικολαϊδή, με τις πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE ν’ αναφέρουν πως δεν θα παρευρεθεί.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Νικολαΐδης έμεινε εκτός ψηφοδελτίου της ΕΔΕΚ κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, ως αποτέλεσμα της καθόδου του Μαρίνου Σιζόπουλου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού. Μια ενέργεια που θεωρήθηκε από τον Νίκο Νικολαΐδη ως εχθρική προς το πρόσωπό του και ουσιαστικά εξαναγκασμό του να μείνει εκτός ψηφοδελτίου.
Η αποψινή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, που θα αρχίσει στις 19:30 και αναμένεται να διαρκέσει ενδεχομένως και μέχρι τα μεσάνυχτα, θα καταλήξει στο τελικό πόρισμα των λόγων για τους οποίους η ΕΔΕΚ κατέγραψε στις 22 Μαΐου μια εκλογική ήττα, η οποία ταρακούνησε συθέμελα ολόκληρο το σοσιαλιστικό οικοδόμημα. Το παρών τους στη Συνδιάσκεψη αναμένεται ότι θα δώσουν εκατοντάδες μέλη του κόμματος, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν τον λόγο και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος θα μιλήσει τελευταίος, αφού η ηγεσία του κόμματος δεν θα ήθελε με οποιοδήποτε τρόπο να θεωρηθεί πως κατευθύνει τη συζήτηση προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.    
Η αποψινή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη χαρακτηρίζεται ως κομβικό σταυροδρόμι για την ΕΔΕΚ, καθότι οι Σοσιαλιστές φιλοδοξούν να επανεκκινήσουν το κόμμα τους, αφήνοντας οριστικά πίσω τους την εσωστρέφεια του πρόσφατου παρελθόντος και φυσικά το αρνητικό αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη αποτελεί την κορύφωση της διαδικασίας ενδοσκόπησης που ξεκίνησαν στην ΕΔΕΚ την επομένη των βουλευτικών εκλογών και έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του κύκλου των διευρυμένων συνεδριών των Επαρχιακών Επιτροπών που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις. Κατά τις συνεδρίες αυτές, τα στελέχη της ΕΔΕΚ προέβησαν σε συζήτηση και σύνοψη των παρατηρήσεων και εισηγήσεων που εκφράστηκαν από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κατά την τελευταία της συνεδρία. Η σύνοψη αυτή θα τεθεί απόψε προς συζήτηση στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, οπόταν και πρόκειται, όπως έχει προαναφερθεί, να εκδοθεί το τελικό πόρισμα για  την αποτυχία του Κινήματος στις βουλευτικές. Αλλά και να γραφεί η …συνταγή επανεκκίνησης του κόμματος, με σαφή στόχο να γυρίσει σελίδα.  
 
 

Δειτε Επισης

Γ.Δ. ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για επανένωση της Κύπρου
Θέτει προαπαιτούμενα για τριμερή, προωθεί συνάντηση 4+1 ο Τατάρ-Ξεκόβει τη συζήτηση για ομοσπονδία
Στη γραμμή του Προέδρου και ο Μητσοτάκης-«Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε συζήτηση για αναγνώριση ψευδοκράτους»
Αναστάλθηκαν πτήσεις τριών αεροπορικών από Κύπρο για Ισραήλ-Διαμαρτυρία στις Βάσεις κατά των επιθέσεων
Γ. Ομήρου: Είναι η ώρα για μια ολοκληρωμένη αναδιαμόρφωση στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό
Συνάντησε τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ ο Ερχιουρμάν
ΥΠΑΜ: Διεκδικούμε κοινά αποδεκτή, βιώσιμη και λειτουργική λύση Κυπριακού
Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους οι Βρετανικές Βάσεις-«Καμία πτήση της RAF δεν μετέφερε θανατηφόρο φορτίο στους Ισραηλινούς»
Επαφές Ερτουγρούλογλου στη Νέα Υόρκη-Συναντήθηκε με Λακρουά
Επανέλαβε το αφήγημα Τατάρ η «προεδρία» του-Μιλά για συνάντηση και όχι για επίσημη διαπραγμάτευση