Νταμπίζας για μπάτζετ, μεταγραφές και στόχους της νέας σεζόν

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του τεχνικού της ομάδας, Τζον Κάρβερ, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Νταμπίζας, αναφέρθηκε και σε διάφορα θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό της ομάδας, τους στόχους για τη νέα χρονιά, το θέμα Ασίς και τον Γιώργο Οικονομίδη.
 
Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Υπάρχουν δύο σκέλη. Το πιο σημαντικό είναι το πλάνο της οικονομικής εξυγίανσης και θα τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια και αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Πριν από χρόνια το σωματείο έκανε τιτάνια προσπάθεια για να επιβιώσει, πρέπει να σεβαστούμε κάθε ευρώ από τους ανθρώπους που έδωσαν.
 
Έχουμε ένα πλάνο και πάνω σε αυτό θα κινηθούμε. Ξέρουμε με τι μπορούμε να πορευτούμε και με αυτά πορευόμαστε. Είμαστε όλοι μαζί και θέλουμε επιτυχίες. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική και κάθε φορά ο κόσμος που φεύγει από το γήπεδο να είναι γεμάτος.
 
Θέλω αυτά να βγαίνουν με τον τρόπο που τονίζονται. Έχουμε μεγάλη διαδικασία να βγάλουμε εις πέρας και σε αυτό δουλεύουμε. Έχουμε πει για το dna της Ομόνοιας και δεν χρειάζεται να το λέμε ξανά. Ξέρουμε 1000% το βάρος της ευθύνης μας και σε αυτό την κατεύθυνση θα κινηθούμε».
 
Για τις μετεγγραφές: «Θεωρώ ότι γνωρίζουμε τι ανάγκες έχει η ομάδα. Η ομάδα έκανε ένα σχεδιασμό με τον προηγούμενο προπονητή, δεν πήραμε το κύπελλο για να έχουμε άνεση χρόνου για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.
 
Τα περιθώρια ήταν στενά, είχαμε αποχωρήσεις, νέο προπονητή, μετεγγραφικό πλάνο και φτάσαμε σε ένα σημείο που είπαμε ότι ο προπονητής θα είναι εδώ στην ώρα του, η ομάδα του θα έχει στελεχωθεί κατάλληλα για το πρώτο ματς και είπαμε ότι ο σχεδιασμός εξελίσσεται με γνώμονα όλη τη χρονιά.
 
Δεν θα κάνουμε μετεγγραφή για ένα παιχνίδι, κινούμαστε με γνώμονα το οικονομικό. Περιμένω από τον κόσμο να με ρωτήσει πως θα είναι η ομάδα και όχι ποιο παίχτη θα πάρουμε. Η ομάδα είναι πιο σημαντική από οποιονδήποτε, ξέρουμε τις ανάγκες της ομάδας, ξέρουμε τι θέλουμε και εκεί κινούμαστε».
 
Για τα συμβόλαια των παιχτών που ήρθαν: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. Το συμβόλαια που είχαν στο παρελθόν ήταν διαφορετικά, εμείς προσπαθούμε να τους πείσουμε πως θα αγωνιστούν σε μία ομάδα κορυφής. Το brand name της Ομόνοιας το γνωρίζουν όλοι, υπάρχει ένα συνδυασμός για να πείσεις κάποιον ότι εδώ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα αγωνίζεται σε γεμάτο γήπεδο.
 
Η εσωτερική ισορροπία τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια, εμείς έχουμε τρεις κατηγορίες συμβολαίων, δεν υπάρχουν χαμηλόμισθοι και υψηλόμισθοι, αμείβονται βάσει βιογραφικού, δεν υπάρχουν δυσαναλογίες και είναι λογικό ένα βιογραφικό να έχει διαφορετικές απολαβές με κάποιο άλλο».
Για τον Νούνο Ασίς: «Η ομάδα τοποθετήθηκε δημόσια, για σεβασμό στον σύλλογο που είναι πάνω από όλα και βγήκε μία ανακοίνωση στο παρελθόν που εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια για το πως χειριστήκαμε την κατάσταση. Η ομάδα άρχισε τον σχεδιασμό της, κάναμε την προσφορά μας στο Νούνο και το εξηγήσαμε αυτό, συνεπώς δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε».
 
Για τον Λουκά Βύντρα: «Δεν είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε, ξέρουμε ποιους θέλουμε και όταν τους αποκτήσουμε θα το μάθει και ο κόσμος».
 
Για το στόχο στην Ευρώπη: «Το όφελος της παρουσίας της ομάδας σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ έχει μία έννοια, ότι λύνουμε το οικονομικό ζήτημα. Πέραν από την αγωνιστική επιτυχία, όμως το οικονομικό είναι το πιο σημαντικό για να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».
 
Για τον Γιώργο Οικονομίδη: «Είχε την άποψη του, ήξερα ότι του έγινε από πριν μία πρόταση, η οποία δεν καρποφόρησε. Όταν τελείωσε η περσινή σεζόν κάναμε ξανά μία κουβέντα όπου συζητήσαμε το μέλλον του και αρχικά ήρθαμε σε μία αμοιβαία απόφαση.

Ζήτησε ξανά συνάντηση πριν από την προετοιμασία και μου εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει εκτός Ομόνοιας για λόγους που αυτός γνώριζε. Του εξήγησα ότι η ομάδα δεν πέτυχε κάποιο στόχο, έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο, ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος με την παρουσία του και του είπα ότι όλοι οι παίχτες αρχίζουν από το μηδέν την προσπάθεια τους, με νέο προπονητή και αν αξίζει θα το δούμε.

Μετά από δύο μέρες, όμως, με ενημέρωσε πως δεν θα συνεχίσει στην ομάδα, η διοίκηση τόνισε πως δεν θα σταθεί εμπόδιο, αλλά αφού είχε συμβόλαιο όρισε μία τιμή και έγινε χθες η μετεγγραφή του. Η μετεγγραφή του Τουρέ είχε αυτόν τον ορίζοντα για να είμαστε καλυμμένοι και αυτό ήρθε χθες»..