Στήριξη ΠτΔ για έργα στο Δήμο Σωτήρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία του Δήμου Σωτήρας για την προσπάθεια ενίσχυσης της πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας της κοινότητας, με στόχο την ηθική, πνευματική και κοινωνική αναγέννηση και πρόοδο του τόπου.

Σε χαιρετισμό του ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας, στο 5ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας, είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα και τις ανησυχίες του Δήμου Σωτήρας έχει ήδη προχωρήσει στην έγκριση του έργου για την ανακαίνιση/ αναβάθμιση του Δημοτικού γηπέδου. Το έργο βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφής Συμβολαίων. Το κονδύλι, ύψους €1.2 εκ. θα δοθεί υπό μορφή χορηγίας και το στάδιο θα κατασκευαστεί υπό την τεχνική καθοδήγηση του Κ.Ο.Α.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του Δήμου Σωτήρας για την ανέγερση πολιτιστικού κέντρου και βιβλιοθήκης, ο Δήμος θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για να προετοιμαστούν οι αναγκαίες μελέτες και σχέδια, με βάση τα νέα δεδομένα, ώστε ακολούθως να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, εκ μέρους της κυβέρνησης, για να συγχρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για το αίτημα του Δήμου Σωτήρας για εκμίσθωση κρατικής γης για τη δημιουργία υπηρεσιών διευκολύνσεων και έκδοσης πολεοδομικής άδειας για διευκολύνσεις λουομένων στις παραλίες Σειρήνες και Ποσειδώνας, το αίτημα του Δήμου για εκμίσθωση γης έχει γίνει αποδεκτό, όμως απαιτείται να ικανοποιηθούν άμεσα κάποιοι όροι και προϋποθέσεις που τίθενται στα Υπουργεία μας, σαν αποτέλεσμα και της Πολεοδομικής Αρχής, δεδομένου για παράδειγμα ότι η περιοχή χαρακτηρίζεται ως περιοχή Natura.

Όσον αφορά το αίτημα για διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σωτήρας, αυτό έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτό, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του σχεδιασμού με τη βοήθεια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Για δε το έργο που αφορά στην κατασκευή του νότιου παρακαμπτηρίου δρόμου, στην περιοχή «Βραστά» στο Δήμο Σωτήρας, ο κ. Τσιόλας είπε ότι μετά τις ενέργειες της κυβέρνησης, το έργο, συνολικού κόστους 613.000 ευρώ θα ξεκινήσει αρχές του 2017.  

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη