Τα συμπεράσματα από την πρόβα του ΑΠΟΕΛ

Την τελική του πρόβα πριν να ριχτεί στη «μάχη» της Ευρώπης την ερχόμενη εβδομάδα έδωσε ο ΑΠΟΕΛ στο Δασάκι, όπου επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα.
 
Ο αντίπαλος της ομάδας της Λευκωσίας για το β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα ξεκαθαρίσει απόψε μετά τη ρεβάνς ανάμεσα στην Νιου Σεντς Ουαλίας και την Τρε Πεν Σαν Μαρίν - το πρώτο ματς έληξε 2-1 υπέρ των Ουαλών.
 
 

Το σκορ διαμορφώθηκε από τα πρώτα 15’. Στο 3’ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των παικτών του ΑΠΟΕΛ, ο Πιέρος Σωτηρίου ήταν ο τελικός αποδέκτης – από πάσα του Βινίσιους - και με πλασέ έκανε το 1-0.
 
Η απάντηση από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν άμεση, καθώς στο 4’ ο Φερφελής έκανε το 1-1.
 
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Πιέρος Σωτηρίου δέχθηκε την μπαλιά από τον Εφραίμ και από κοντά πέτυχε το 2-1. Στο 19' οι γαλαζοκίτρινοι είχαν δοκάρι μετά από κεφαλιά του Εφραίμ.

 
Ο Τόμας Κρίστιανσεν με σύστημα 4-1-4-1 παρέταξε στην ενδεκάδα τους Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι, Βάντερ, Εφραίμ, Σωτηρίου (διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).
 
 

 
Αυτά που ξεχώρισαν
Επί το πλείστον η ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ ήταν αναμενόμενη και δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Η μοναδική θέση που δημιούργησε απορίες ήταν αυτή κάτω από τα δοκάρια, αφού αναμενόταν να παίξει βασικός ο Πάρντο, αλλά τελικά ήταν ο Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια.
 
Το σύστημα που επέλεγε στην ΑΕΚ, κρατά και στον ΑΠΟΕΛ ο Τόμας Κρίστιανσεν. Έτσι, ο Μοράις έπαιξε μόνος του ως αμυντικός μέσος, με τους Βινίσιους και Ντε Βινσέντι να παίζουν δίπλα-δίπλα πίσω από τον προωθημένο Πίερο Σωτηρίου. Σε περιπτώσεις άμυνας ο Βινίσιους τραβούσε αρκετά πιο πίσω, ενώ ο Μοράις μετατρεπόταν πολλές φορές ως τρίτος αμυντικός.
 
Σε κανένα από τα φιλικά στην Πολωνία δεν σκόραρε ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος σήμερα πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο Κύπριος επιθετικός λογαριάζεται και φέτος στις βασικές επιλογές, τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια μιας και δεν υπάρχει άλλη καθαρόαιμη επιθετική λύση.
 
Από ψηλά προσπαθεί να πιέσεις σε κάθε περίπτωση ο ΑΠΟΕΛ, ώστε να μην αφήσει τους αντιπάλους να αναπτυχθούν σωστά.
 
Αδράνεια υπήρξε στη φάση που δέχθηκαν το τέρμα οι γαλαζοκίτρινοι. Πρώτα ο Καρλάο έχασε την κεφαλιά από τον αντίπαλό του (Λιάκος) και έπειτα ο Αστίθ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον σκόρερ (Φερφελής).
 
Από τα νέα αποκτήματα, χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή πήραν οι Ορλάντι και Μπρεσάν  - πρώτη συμμετοχή -, ενώ δεν αγωνίσθηκαν οι Λάτσι και Καλό – σύμφωνα με πληροφορίες ο δεύτερος αναμένεται να δοθεί δανεικός.
 
O AΠΟΕΛ έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ενώ φυσιολογικά στο δεύτερο μέρος έπεσαν εντελώς οι ρυθμοί.
 
 
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν):
Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ (67’ Μερκής), Μιλάνοφ (71’ Σέρτζιο), Αλεξάνδρου, Μοράις (79’ Αρτυματάς), Βινίσιους (67’ Ορλάντι), Ντε Βινσέντι (80’ Μπρεσάν), Βάντερ (84’ Παπαφώτης), Εφραίμ (63’ Αλωνεύτης), Σωτηρίου (88’ Χαραλάμπους)
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Γαρυφαλιάς (55’ Λίλα), Μιχαήλ, Γιάκος, Τζικόπουλος (62’ Σκόνδρας), Ακόστα, Λόπεζ, Καρανίκας, Κούτρης, Φεφελής (62’ Νικολιάς)