Η Τερέζα Μέι επικράτησε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την ηγεσία των Τόρις

Η Βρετανίδα βουλευτής Τερέζα Μέι επικράτησε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του διαδόχου του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα σήμερα, ενώ ο πρώην υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ αποκλείστηκε από την κούρσα της διαδοχής.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των βουλευτών των Τόρις η υπουργός Εσωτερικών συγκέντρωσε 165 ψήφους και δεύτερη κατετάγη η υφυπουργός Ενέργειας Άντρεα Λίντσομ, με 66 ψήφους υπέρ της. Ο υπέρμαχος του Brexit που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ Μάικλ Γκόουβ ήταν τρίτος με 48 ψήφους υπέρ του.
Ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Στίβεν Κραμπ συγκέντρωσε 34 ψήφους και ο Λίαμ Φοξ βρέθηκε στην τελευταία θέση με 16 ψήφους υπέρ του με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος.

Η διαδικασία αυτή, η οποία ακολουθεί την απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και την απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ, προβλέπει τη διεξαγωγή σειράς ψηφοφοριών μεταξύ των βουλευτών των Συντηρητικών έως οι υποψήφιοι να μειωθούν σε δύο διεκδικητές. Κατόπιν τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για να αποφασίσουν τον νικητή.

Το αποτέλεσμα αναμένεται την 9η Σεπτεμβρίου.

Δειτε Επισης

H υπηρεσία κατασκοπείας της Ρωσίας κατηγορεί τη Σερβία ότι πoυλά πυρομαχικά στην Ουκρανία
Τι γνωρίζουμε για τη βάση Αλ Ουνέιντ με τους 8.000 Αμερικανούς στο Κατάρ στην οποία επιτέθηκαν οι Ιρανοί
Ο Νετανιάχου σέρνει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμη δαπανηρό πόλεμο, δηλώνει η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε εμπορικό κέντρο στη Ντόχα την ώρα του αντιαεροπορικού συναγερμού
Έρευνες για τον εντοπισμό 7χρονου που έπεσε στη θάλασσα στο Φαρμακονήσι
Η Τεχεράνη αποκάλυψε τον «Khaybar», τον βαλλιστικό πύραυλο που χρησιμοποίησε πρώτη φορά κατά του Ισραήλ
Βίντεο από την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ντόχα
Τραμπ: Άκουσα καλά τον Μεντβέντεφ να λέει πως η Ρωσία θα στείλει πυρηνικές κεφαλές στο Ιράν;
Πούτιν: Η κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σε μεγάλο κίνδυνο
Διπλωματικό θρίλερ στα Στενά του Ορμούζ-Κλιμάκωση της κρίσης με εμπλοκή και της Κίνας