Η… Μεγάλη Δευτέρα για το Εθνικό Συμβούλιο

Tο πλαίσιο που έχει ετοιμάσει σε σχέση με τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο  για να είναι πιο αποδοτικό, αναμένεται να αποστείλει εντός της ημέρας στα κοινοβουλευτικά κόμματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, το πλαίσιο που έχει καθορισθεί από τον ΠτΔ αποσκοπεί κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του σημαντικού αυτού θεσμού. 

Όπως είπε ο κύριος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος επιθυμεί περισσότερο  από οποιονδήποτε άλλον να λειτουργήσει αποτελεσματικά το Εθνικό Συμβούλιο και υπενθύμισε ότι όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου  σε κάποια φάση έχουν μιλήσει αρνητικά για τον τρόπο λειτουργίας  και  για τα αποτελέσματα του Εθνικού Συμβουλίου.  
Επομένως συνέχισε ,  χρειάζονταν αυτή η πρωτοβουλία από πλευράς του Προέδρου, σημειώνοντας πως για  να διασφαλισθεί και να επιτευχθεί  η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας   θα πρέπει  να ληφθούν υπόψη θέματα που άπτονται της εμπιστευτικότητας , του αριθμού συμμετοχής εξηγώντας ότι όσο πιο μικρός ο αριθμός τόσο πιο παραγωγικός μπορεί να γίνει ένας διάλογος  καθώς και άλλα θέματα που άπτονται των θεμάτων που συζητούνται  στο Εθνικό Συμβούλιο. 

Ο κ Χριστουδουλίδης , ανέφερε , πως θα πρέπει  να γίνεται συγκεκριμένη εισήγηση επί των κεφαλαίων που θα συζητούνται στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη και εξέφρασε την ελπίδα  ότι τα κόμματα θα ανταποκριθούν το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  να συγκαλέσει σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.
 

 

Δειτε Επισης

Ορατό το ενδεχόμενο για τριμερή τον Οκτώβριο-«Η δική μας βούληση είναι δεδομένη»
Ξεκάθαρος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος-«Οι ευθύνες που ήταν να αποδοθούν, αποδόθηκαν»
Στην παρουσία της Σακελλαροπούλου η παρέλαση της 1ης Οκτωβριου στη Λευκωσία
Αρχίζει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
«Ανεξεταστέοι» οι μαθητές από τη χρήση των κινητών στην τάξη-Πέφτουν οι μαθησιακές τους ικανότητες
Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Γ.Δ. ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για επανένωση της Κύπρου
Θέτει προαπαιτούμενα για τριμερή, προωθεί συνάντηση 4+1 ο Τατάρ-Ξεκόβει τη συζήτηση για ομοσπονδία
Στη γραμμή του Προέδρου και ο Μητσοτάκης-«Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε συζήτηση για αναγνώριση ψευδοκράτους»