Δορυφορικές φωτογραφίες αθώωσαν κατηγορούμενο για ταχύτητα

Μέσω δορυφορικών απεικονίσεων κατάφερε πολίτης που καταγγέλθηκε από αστυνομικό για υπερβολική ταχύτητα να «ρίξει» στο δικαστήριο της καταγγελία του αστυνομικού και να αθωωθεί.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, οι απεικονίσεις χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε δίκη για τροχαίες παραβάσεις και είχαν ως αποτέλεσμα την αθώωση του κατηγορούμενου, που αντιμετώπιζε κατηγορίες για αλόγιστη ή επικίνδυνη οδήγηση, παράλειψη να συμμορφωθεί σε κόκκινο και υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι καταγγελίες είχαν γίνει τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Μακαρίου στην Λευκωσία.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό, όταν είδε το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου το στόχευσε με το ραντάρ και το εγκλώβισε από απόσταση 271 μέτρων.  Του έκανε σήμα να σταματήσει αλλά το όχημα συνέχισε να κινείται χωρίς να ελαττώσει ταχύτητα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, προσπέρασε άλλα σταθμευμένα  στο πράσινο οχήματα και πέρασε με κόκκινο.
Αντεξεταζόμενος από τον δικηγόρο ο αστυνομικός ανέφερε ότι η στόχευση γίνεται σε ευθεία γραμμή.

Τότε ο συνήγορος επιστράτευσε δορυφορικές φωτογραφίες την Λεωφόρου Μακαρίου,  που κατέδειξαν πως δεν ήταν δυνατό να στοχεύσει το όχημα από 271 μέτρα, καθώς η ευθεία γραμμή από το σημείο που βρισκόταν κατέληγε  στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.  

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αναφοράς, ο δικαστής αθώωσε τον κατηγορούμενο τονίζοντας πως δεν μπορούσε να δεχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας την θέση του αστυνομικού ότι αντιλήφθηκε το όχημα από απόσταση 300 μέτρων και το εγκλώβισε από απόσταση 271 μέτρων.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της